Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eén op vijf Nederlanders heeft sex met collega

Het is niet eens zo gek dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega's, aangezien ze toch het grootste gedeelte van de dag met hen doorbrengen, vaak dezelfde leeftijd hebben en gemeenschappelijke interesses delen.

Eén op vijf Nederlanders heeft sex met collega

Heb jij weleens een erotische gedachte gehad over die ene leuke collega? Of schaam je je misschien dat je sex hebt gehad met een collega of zelfs je baas? Dan is het goed om te weten dat je niet de enige bent die wel eens een avontuurtje met een collega is aangegaan. Uit onderzoek blijkt dat bijna éénvijfde van alle Nederlanders zegt het bed te hebben gedeeld met een collega. Dit onderzoek is onder 1068 Nederlandse werkenden uitgevoerd! Het is niet eens zo gek dat zoveel Nederlanders dromen over hun collega's, aangezien ze toch het grootste gedeelte van de dag met hen doorbrengen, vaak dezelfde leeftijd hebben en gemeenschappelijke interesses delen.

Opvallend

Wat zijn opvallende feitjes uit het onderzoek? Mannen blijken dubbel zo vaak erotisch getinte dromen over hun collega's te hebben dan vrouwen. Waar dit bij mannen naarmate ze ouder worden afneemt, blijken vrouwen van 40 plus vaker spannende dromen te beleven. Ook blijkt uit het onderzoek dat mannen, als het gaat om sexen intimiteit, veel minder vaak een blad voor de mond nemen dan vrouwen.

De MeToo-beweging heeft wel wat sporen achtergelaten. Bepaald taalgebruik van mannen wordt minder op prijs gesteld. Verder zegt 7 procent van de ondervraagden weleens te flirten voor bijvoorbeeld een salarisverhoging, extra klant of promotie. Mannen geven aan dit vaker te doen dan vrouwen.

Sexy kleding

Iedereen kent wel die ene collega met net iets te veel zichtbaar borsthaar of een te diep decolleté. Uit het onderzoek blijkt ook dat uitdagende kleding niet wordt gewaardeerd. Ondanks het grote aantal Nederlanders die vrij over sex praten, zegt 41 procent van hen een sexy geklede collega minder serieus te nemen. Slechts een derde van de mannen neemt uitdagend geklede collega's minder serieus, bij vrouwen is dit meer dan de helft. Vooral jonge vrouwen tot 40 jaar hebben moeite met collega's die zich uitdagend kleden.

Lees ook: Mensen met deze banen gaan het meeste vreemd

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock