doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

7 Beautyregels die iedere vrouw moet weten, volgens celebrity make-upartist Sir John

Met Beyoncé, Naomi Campbell, Karlie Kloss en de Kardashians op je beauty-cv en topmodel Joan Smalls als je bff, zit je wel gebakken in de beautyscene. Geen wonder dus, dat celebrity make-upartist Sir John op de speed dial staat van tout Hollywood.
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d21f8d5c6fc img{#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d21f8d5c6fc img{#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d21f8d5c6fc img{#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d21f8d5c6fc img{#fig-60d21f8d5c6fc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}7 Beautyregels die iedere vrouw moet weten, volgens celebrity make-upartist Sir John

Met Beyoncé, Naomi Campbell, Karlie Kloss en de Kardashians op je beauty-cv en topmodel Joan Smalls als je bff, zit je wel gebakken in de beautyscene. Geen wonder dus, dat veelgevraagd celebrity make-upartist Sir John op de speed dial staat van tout Hollywood. De man met de magische handen was onlangs in Amsterdam voor een exclusieve masterclass van de Dutch Beauty Academy. Grazia schoof bij hem aan in het art'otel en leerde de zeven beautyregels die iedere vrouw zou moet weten.

1.“Focus on what’s under the make-up”
Skincare is minstens zo belangrijk, als het niet belangrijker is, dan een mooie make-uplook. Een goede basis is daarom het halve werk, volgens Sir John. "Ik kan dit niet vaak genoeg benadrukken, maar het is erg belangrijk om je huid gehydrateerd te houden. Het helpt je huid er niet alleen veel beter uit te zien en te voelen, maar je zult merken dat je je make-up ook veel makkelijker aan kunt brengen. Skincare prep is de belangrijkste stap; je hebt een geweldig canvas nodig om het beste eindresultaat te krijgen."

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

2. Individualiteit is key
"Individualiteit is belangrijker dan wat dan ook. Je ziet dat veel beautygoeroes op, bijvoorbeeld Instagram, één en hetzelfde gezicht lijken te hebben door de populaire make-uplooks (lees: veel highlighter, heel aanwezige contour, overlined lippen en prominente wenkbrauwen). Stel: iedereen draagt een mini-rok, dan draag jij een maxi-jurk, als anderen big puffy hair hebben, ga jij voor een strakke knot. Doe het tegenovergestelde, zo val je pas echt op."

3. No-go
"Ik hou er persoonlijk niet van als mensen highlighter aanbrengen op het puntje van de neus. Altijd als ik dat zie, dan cringe ik gewoon. Het puntje van je neus is de plek waar je juist zo mat mogelijk wilt zijn, als je je foundation lang genoeg op laat, dan gaat het puntje van je neus vanzelf wel glimmen. Dus voor mij ziet dit er gewoon uit alsof je je foundation al 30 uur op hebt."

4. Grootste beautyfout
"Ik denk dat de grootste beautyfout die je kunt maken, het dragen van de verkeerde foundationkleur is. Dat je denkt: ‘Ik draag een foundation die twee tinten te donker is, omdat ik er dan gebronsd uitzie.’ Nee, gewoon niet doen. Dat is de grootste beauty faux pas, ever."

Beauty dilemma: Een foundation die te licht is of te donker?

"Dan kies ik toch voor een foundation die te donker is, omdat het makkelijker is om te corrigeren. Een foundation die te licht is, daarentegen, valt meteen op, omdat het er ashy uitziet. Iedere vrouw heeft sowieso twee foundations nodig: één voor de winter en één voor de zomer. Je kunt je zomer-foundation dan bijvoorbeeld gebruiken als een bronzer in de winter en in de zomer kun je de winter-foundation weer gebruiken als highlighter."

- Tekst gaat verder onder het beeld -

#thowback ish #twinning 🕶🕶

Een bericht gedeeld door S I R J O H N (@sirjohnofficial) op

5. Hoe voorkom ik foundation flashback?
"SPF! Titanium dioxide, wat de cosmetische versie is van SPF, veroorzaakt de flashback – de witte waas die te zien is op je gezicht als je een foto met flits maakt. Wanneer je je op laat maken of zelf aan de slag gaat voor een belangrijk event waar veel foto’s (met flits) worden gemaakt, laat je foundation met SPF dan voor wat het is. Het zal er nooit mooi uitzien op beeld. Wat je kunt doen als je niets anders hebt, is een bronzer gebruiken om je gezicht wat op te warmen, dan valt het iets minder op."

6. Onderschat de kracht van kwasten niet
"Ik zou huilen als ik mijn make-upkwasten kwijt zou raken. Make-up is vervangbaar maar mijn kwasten, heb ik al sinds het begin van mijn carrière. Daar komt bij dat je verschillende kwasten nodig hebt voor verschillende doeleinden, ook het materiaal is vaak anders. Zo heb je kwasten gemaakt van human hair en synthetische kwasten, maar je hebt ze allebei nodig. Synthetische kwasten gebruik ik het liefst voor cream en liquid producten, zoals een cream blush of cream oogschaduw. Kwasten van human hair zijn perfect voor alle make-up in poedervorm, maar ook om de harde lijnen in je beautylook te doen vervagen. En ook beautyblenders zijn de moeite waard. Maak die een klein beetje vochtig, breng daarmee je foundation aan en je ziet er zo mooi natuurlijk en bijna geairbrusht uit."

7. Investeren doe je in…?
"In een goede foundation en een goede puntenslijper. Goedkope puntenslijpers verpesten je oog-en lippotloden, en er gaat veel van het product onnodig verloren. En goede kwasten, die zijn natuurlijk onmisbaar."

💞KimK x SJ 💗 Radiant skin is always in 🕶

Een bericht gedeeld door S I R J O H N (@sirjohnofficial) op

Beeld: Getty, Instagram

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');