Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouw wil graag van acne afkomen, verliest haar zicht

De Amerikaanse Emma O’Mahoney had al jaren last van ernstige acne. Het was zó erg dat ze er geen zelfvertrouwen meer aan overhield en bijna elk goedje probeerde om de acne te verminderen. Met alle gevolgen van dien.

Vrouw wil graag van acne afkomen, verliest haar zicht

De Amerikaanse Emma O’Mahoney had al jaren last van ernstige acne. Het was zó erg dat ze er geen zelfvertrouwen meer aan overhield en bijna elk goedje probeerde om het te verminderen. Met alle gevolgen van dien.

Medicatie

Sinds haar twaalfde heeft ze last van acne. “Als ik in de spiegel keek, zag ik enkel een monster", vertelt ze in een interview met DailyMail. Ze probeerde verschillende behandelingen en zware medicatie uit, in de hoop de oneffenheden te verhelpen. Ook probeerde ze alle natuurlijke middelen uit die er waren, helaas mocht niets baten en ging het van kwaad tot erger.

Antibioticum

Zo probeerde ze een keer van haar acne af te komen door rauwe knoflook aan te brengen op haar gezicht, volgens haar zorgde dat er enkel voor dat haar huid verbrandde. “Ik kreeg een enorme blaar op mijn pijnlijke pukkel.” Ze gebruikte op een gegeven moment drie verschillende soorten medicatie voor haar onzuivere huid, waaronder het antibioticum doxycycline. Het moge duidelijk zijn dat dat geen goed idee is geweest, want er ontstond een vochtophoping in haar hersenen waardoor ze amper nog kon zien.

Acnepositivity

Gelukkig is ze er uiteindelijk niet blind door geworden, maar volgens doktoren scheelde het niet veel. Toch heeft ze blijvende schade aan over gehouden. Zo kan ze niet zomaar de auto in stappen en moet ze ’s avonds met een wandelstok over straat. Inmiddels heeft ze haar oneffenheden omarmd en laat ze haar make-up ook links liggen. Op Instagram post ze nu enkel foto’s van zichzelf zonder make-up met de hashtag #acnepositivity.

Lees ook: Dit moet je dus wél doen als je acne hebt

Beeld: iStock, Bron: LINDA., Daily Mail, HLN