Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Zien: operatie aan neus gaat gruwelijk mis

Verschrikkelijk...

Zien: operatie aan neus gaat gruwelijk mis

In mei was het eindelijk zover: Ilysse Baum ging onder het mes om een afwijking aan haar neustussenschot te verhelpen. Lange tijd had de 31-jarige vrouw ervoor gespaard, aangezien er een flink prijskaartje aan hing. Maar kort nadat ze het ziekenhuis verliet, ging het volledig mis...

Ongeloof

In een interview met Daily Mail vertelt Ilysse dat de arts haar na de operatie vertelde dat haar neustussenschot recht was gezet en dat ze dezelfde dag nog naar huis kon. "Ik realiseerde me dat er iets mis was toen het begon te bloeden", vertelt de vrouw openhartig. "Mijn neus was een derde smaller dan hij was. Toen ik hem ernaar vroeg zei hij dat hij had besloten dat het meer bij mijn lichaam paste. Ik kon het niet geloven en huilde."

Volledig ingestort

Kort daarna ging het bergafwaarts. De rechterkant van haar neus stortte volledig in. "Mijn neus lijkt op een schilderij van Picasso. Het was van de linker naar de rechterkant afgeweken en mijn neustussenschot is nu S-vormig." Daar had de arts haar van tevoren niets over verteld. "Hoewel hij een deel van de risico's van de ingreep had doorgenomen, zoals littekens, had hij nooit iets gezegd over het ineenstorten of het onvermogen om te ademen..."

Nare gevolgen

De mislukte operatie zorgde voor flink wat nare gevolgen. "Mijn leven is een nachtmerrie. Elke dag is tot nu toe een strijd geweest. Ik was docent en ik had een luide stem waarmee ik soms wel 200 studenten toesprak. Nu hebben mensen moeite om mij te verstaan via de telefoon en ik heb mijn baan verloren vanwege mijn stem." Nu kan Ilysse nauwelijks een rondje lopen zonder buiten adem te raken.

Niemand wilde helpen

De 31-jarige vrouw is er kapot van en heeft artsen om raad gevraagd. "Het laatste jaar is zo donker geweest. Zo veel artsen hebben nee tegen mij gezegd. Het voelt alsof ik van mijn leven beroofd ben." Als Ilysse niet wordt geopereerd, zal haar neus volledig instorten en kan ze niet meer zelfstandig ademen. "Ik zal dan een zuurstofapparaat nodig hebben. Het is erg deprimerend."

Goed nieuws

Inmiddels heeft Ilysse een arts gevonden die de operatie durft uit te voeren. Daarbij wordt er een stuk kraakbeen uit haar ribben gebruikt om haar neus te herstellen. Aangezien de vrouw de dure operatie (van omgerekend bijna 18,000 euro) zelf niet kan betalen, probeert ze geld op te halen via een Gofundme-pagina. Daarop deelde ze onder andere een aantal heftige beelden, waarop ze laat zien hoeveel moeite ze heeft met ademen. Deze zie je onderaan.

Gelukkig is er ook goed nieuws. "Mensen zijn zo gul geweest", vertelt Ilysse dolgelukkig. Inmiddels zou ze al bijna 15.000 euro hebben opgehaald.

Lees ook: Human Ken ging voor een neus-reconstructie, maar wat er toen gebeurde...

Bron: Mirror, Beeld: Mirror, Istock