Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze BN'er getraumatiseerd door Expeditie Robinson-deelname

Waar anderen hun deelname aan Expeditie Robinson als een geweldige once in a lifetime experience zien, denkt Lone van Roosendaal daar heel anders over. De musical-ster waagde zich in 2014 aan het survivalprogramama, maar heeft dat als traumatisch ervaren.

Deze BN'er getraumatiseerd door Expeditie Robinson-deelname

Waar anderen hun deelname aan Expeditie Robinson als een geweldige once in a lifetime experience zien, denkt Lone van Roosendaal daar heel anders over. De musical-ster, bekend van Bridges of Madison County en Mamma Mia!, waagde zich in 2014 aan het survivalprogramama, maar heeft dat als traumatisch ervaren.

Complottheorieën

“Ik vond het heel leuk om erachter te komen dat ik heel goed kan tegen zaken als weinig eten of op het zand slapen”, begint ze. “Maar ik kon niet tegen dat groepjes maken en die complottheorieën. Ik ben niet geschikt voor dit soort programma’s. Dat doorlopend over je schouder moeten kijken en er rekening mee moeten houden dat alles wat je doet consequenties kan hebben omdat mensen je weg willen hebben.” De musicalster werd er “heel naar” van dat haar medekandidaten zo gemeen waren.

Onveilig

“Ik heb me echt heel onveilig gevoeld toen ik terugkwam”, vertelt ze. “Ik dacht echt: ik moet er een therapeut tegenaan gooien om dat gevoel van onveiligheid aan te pakken. Ik kwam thuis en kroop tegen mijn man aan: ‘nu weet ik helemaal weer waarom ik ooit met jou getrouwd ben’.” Twee jaar eerder deed ze mee aan Fort Boyard, wat ze een stuk fijner vond. “Dat is een veel sympathieker programma: daar ga je er alleen uit als je een opdracht niet goed hebt gedaan.”

Lees ook: Zo gaat het er echt aan toe bij Expeditie Robinson

Bron: BuzzE, Beeld: Expeditie Robinson