Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Onderzoek: het maken van selfies is ongezond voor je

Say what?!

Onderzoek: het maken van selfies is ongezond voor je

Een selfie hier, een selfie daar: iedereen heeft wel iemand in de vriendengroep die hele dag door foto’s van zichzelf maakt. In veel gevallen vaak behoorlijk irritant, maar dat is niet het enige. Het blijkt ook nog eens slecht te zijn voor je gezondheid. Say what?!

Selfitis

De hele dag door obsessief met selfie en dus jezelf bezig zijn, zou volgens Britse psychologen van de Nottingham Trent University een heuse aandoening zijn.

Hoewel de term 'Selfitis' vaak humoristisch wordt gebruikt, is het volgens gedragspsycholoog Mark Griffiths ernstiger dan men denkt. "Selfitis is wel degelijk een serieuze stoornis".

Dwangmatig

Nu hoef je je niet gelijk zorgen te maken wanneer jij dagelijks een kiekje van jezef schiet, er is namelijk pas sprake van echte Selfitis als er dwangmatig gedrag in het speel is.

In het geval van de gedragsstoornis ben je namelijk 24 uur per dag bezig met het maken van selfie en post je ze minstens zes keer per dag op sociale media kanalen. Ai!

Oftewel, laten we meer genieten van wat er om ons heen gebeurt, dan de hele dag maar in de weer zijn met onze telefoon. Eeuwig zonde!

Lees ook: Hilarisch! Man post 'mislukte' selfie met vriendin en gaat viral

Bron: AD Beeld: iStock