Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wow! Zoveel geld zijn we kwijt aan onze menstruatie

Oh my...

Wow! Zoveel geld zijn we kwijt aan onze menstruatie

We weten allemaal dat ongesteld zijn een ware nachtmerrie kan zijn. Moeder Natuur kan ons eens per maand flink teisteren met buikpijn, de angst om door te lekken, mood swings, vermoeidheid enzovoorts, enzovoorts. Nee, dit maandelijks terugkomend feestje is niet is waar we vrolijk van worden. Toch blijkt Moeder Natuur ons nu nóg een reden te hebben gegeven om ongesteld zijn tot een ware nachtmerrie te maken.

Zó veel?!

Een Britse website heeft namelijk onderzocht hoeveel geld vrouwen tijdens hun hele leven kwijt zijn aan ongesteld zijn. Dat is dus de totale som in euro's van al jouw tampons en maandverbanden. Komt 'ie: gemiddeld zijn we ons hele leven zo'n €25.287,83 kwijt aan ongesteld zijn. Wait what? Jep, dat is vijfentwintigduizend euro. Ca-ching!

Overige uitgaven

Bij het onderzoek is rekening gehouden met het aantal dagen dat de ondervraagden ongesteld zijn en welke producten zij hiervoor kopen. Uiteraard is ook rekening gehouden met de gemiddelde leeftijd. Schrale troost, bij al dat geld zit meer inbegrepen dan alleen tampons en maandverband. Over het algemeen geven vrouwen ongeveer €17,82 per maand uit aan hygiëne, €11,00 aan schoon ondergoed (als gevolg van doorlekken), €6,17 aan pijnbestrijding, €11,66 aan comfort food en €9,60 aan tijdschriften en overige toiletspullen. Jup, het hoort er allemaal bij.

Lees ook: Werd jij na je 12e ongesteld? Dan wil je dit weten!

Bron: The Huffington Post, Look Beeld: iStock