Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eek! Theezakjes op het werk bevatten 20 keer meer bacteriën dan een wc-bril

Vanaf nu dan toch maar je eigen theezakjes meenemen naar werk?

Eek! Theezakjes op het werk bevatten 20 keer meer bacteriën dan een wc-bril

Ben je op het werk een echte coffee addict of juist een theeleut? Indien je het laatstgenoemde bent, bezorgt dit nieuws je hoogstwaarschijnlijk rechtopstaande nekharen.

Bacteriën, everywhere!

Bijna iedere gemeenschappelijke keuken op het werk is hetzelfde; collega’s laten hun vuile vaat op het aanrecht staan en ook aan etensresten en gemorste melk is bijna geen ontkomen aan. Toch blijken deze dingen niet eens het viest te zijn in deze gemeenschappelijke ruimte. Het zal je verbazen wat het dan wel is… namelijk de losse theezakjes in de theedoos - die dus niet verpakt zijn.

Onderzoek

Uit onderzoek van Initial Washroom Hygiëne blijkt dat er op zo’n theezakje bijna 4000 bacteriën zitten, op een wc zitten er “slechts” 220. Ook de handvaten van een waterkoker komen heel slecht uit de bus, die hebben er ongeveer 2500. De randen van gebruikte mokken tellen er bijna 1800 en de hendels van de koelkastdeur bijna 1600. Eek! Niet zo fraai dus.

Cadeautje?

“Als je er niet bij stil staat hoeveel verschillende handen deze dingen aanraken, is de kans op kruisbesmetting heel groot”, aldus dr. Peter Barrett van Initial Washroom Hygiene. “Het gebruik van antibacteriële doekjes op keukenoppervlakken en regelmatig schoonmaken is daarom echt noodzakelijk.”

Lees ook: De waarheid achter theezakjes hergebruiken

Bron: Bustle, Beeld: iStock