Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Heftig: Blogger onthult waarheid achter haar 'perfecte' lichaam

Iedereen weet het: Instagram maakt alles mooier dan het is. Ook lichamen.

Heftig: Blogger onthult waarheid achter haar 'perfecte' lichaam

Iedereen weet het: Instagram maakt alles mooier dan het is. Ook lichamen. Zo liet een model onlangs nog zien dat je simpelweg door de manier waarop je poseert veel dunner kunt lijken. De discussie blijft dan ook gaande: zorgt social media voor een vertekend zelfbeeld? Zorgt het voor teveel druk om perfect te zijn? Volgens Amanda wel. Zij is naar eigen zeggen het levende bewijs.

Before & after

De blogger, herstellende van anorexia, plaatste een before en after bikini-foto van zichzelf. Op de tweede foto is ze duidelijk dunner en meer in shape. Maar achter de foto's schuilt een pijnlijk verhaal.

Niet zo perfect

"Als je niks over mij wist, zou je naar deze foto kijken en denken: 'wow, wat ziet ze er geweldig uit!' Maar voor mij (en veel andere vrouwen) betekent een dunner lichaam niet automatisch een gezonder lichaam. Sterker nog, het betekent precies het tegenovergestelde. Mijn 'perfecte' lichaam heb ik te danken aan mezelf dag in dag uit uithongeren", begint ze.

Ze legt uit dat elke calorie die ze at, geteld werd. Ze smeekt haar volgers om twee keer na te denken voordat ze foto's op Instagram beoordelen. "Ik zou er alles voor geven om weer het linker meisje te zijn. Dus de volgende keer dat je een before en after foto ziet, wacht dan even met reageren. Je weet niet hoe die persoon daar gekomen is."

Be happy

Haar boodschap? Soms kun je een extra vetrolletje maar beter omarmen en dankbaar zijn dat je gezond bent, in plaats van willen zijn zoals de meiden die je op Instagram foto's ziet. Want niks op social media is wat het lijkt.

Lees ook: Fitgirl laat haar echte lichaam zien

Bron: Elite Daily, Beeld: iStock