Bewezen: je borsten kunnen ‘krimpen’ door koffie

Oeps, deze zag je vast niet aan komen!

Lees ook

Is de quote 'but first coffee' jou ook op het lijf geschreven? Dan denk je de volgende keer wel twee keer na voor je je derde kopje cafeïne naar achteren gooit. Want guess what: het zou volgens onderzoek je boobies kunnen doen krimpen.

Krimpen

Zweedse onderzoekers onderzochten 300 vrouwen, de grootte van hun borsten en het aantal kopjes koffie dat ze ongeveer dronken op een dag. Hier kwam uit dat vrouwen die gemiddeld drie kopjes koffie per dag nuttigen het risico lopen dat hun borsten krimpen. Als het om relatief veel cafeïne gaat, heeft het impact op de hormoonhuishouding van de vrouw.

Volgens de onderzoekers moet de oorzaak worden gezocht in de invloed die koffie heeft op een bepaald gen dat ongeveer vijftig procent van alle vrouwen bezit.

Verdwijnen

De link tussen de hoeveelheid koffie per dag en de kleinere cupmaten was volgens de onderzoekers heel duidelijk, maar ze hadden ook nog geruststellend nieuws: "De borsten worden kleiner, maar helemaal verdwijnen doen ze niet."

In eerdere onderzoeken bleek dat die drie kopjes koffie per dag ook een groot voordeel hebben. Zo zou cafeïne juist een positieve impact hebben op de gezondheid van de borsten en de kans op borstkanker mogelijk verminderen.

Lees ook: Begin de dag nóóit met koffie

Bron: Famme, Nu, Flair Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook