Tweeling blijkt helemaal geen tweeling te zijn en ook geen zussen

Miranda en Marleen Blenkers werden jaren geleden, als tweeling, geadopteerd uit Sri Lanka. Nu, 32 jaar later, blijkt het dat de twee vrouwen helemaal geen familie zijn. Hun adoptiepapieren zijn vervalst, net als die van duizenden andere kinderen.

Miranda en Marleen Blenkers werden jaren geleden, als tweeling, geadopteerd uit Sri Lanka. Nu, 32 jaar later, blijkt het dat de twee vrouwen helemaal geen familie zijn. Hun adoptiepapieren zijn vervalst, net als die van duizenden andere kinderen, schrijft RTL Nieuws. De twee vrouwen schoven gisteravond aan bij RTL Late Night om hun verhaal te doen.

DNA-test

Miranda en Marleen kwamen er door een DNA-test achter dat er maar 0,0006 procent kans is dat ze familie zijn. "Eigenlijk helemaal niet dus", zegt Marleen. "En dan zul je misschien wel denken: jullie lijken ook helemaal niet op elkaar. Maar we zijn in die veronderstelling naar Nederland gekomen en dan ga je daar nou eenmaal vanuit." Toch zag en voelde Marleen van kleins af aan al verschillen tussen haar en haar ‘zus’. "Het is een ontworteld gevoel dat je niet kunt beschrijven, maar iets dat ik eigenlijk altijd al met me mee droeg."

Fraude

De twee vrouwen zouden meer willen weten over hun Sri Lankaanse roots, desondanks hebben ze er nog niet naar gezocht. "We weten niet zo goed hoe, we weten niet zo goed waar. We weten niet wat er wel en niet klopt", vertelde Miranda gisteravond bij RTL Late Night. "Ik zou heel graag zoeken, maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen."

"Ik vermoed dat niets klopt van wat er op de adoptiepapieren staat", zegt Marleen. Ook laten ze weten dat hun adoptieouders, in dit opzicht, niets kunnen betekenen. "Ik vroeg wel eens: hoe kunnen jullie dat nou niet hebben gevraagd?", vertelt Marleen. "Maar dat wisten ze ook niet. 'We waren zo blij met jullie', zeiden ze."

Rust

Dat Marleen en Miranda weten dat ze geen zussen zijn, geeft hun gek genoeg 'een stuk rust na jaren van onrust'. Ze willen dat de Nederlandse overheid erkent dat er fouten zijn gemaakt.

Ze hopen dat de Nederlandse overheid helpt bij DNA-onderzoek in landen als Sri Lanka voor ouders en kinderen. "Dat ze in ieder geval helpen. Zodat wij daar ook DNA naartoe kunnen sturen en er misschien wel een match is", besluit Marleen.

Bron: RTL Nieuws, Beeld: iStock

Laatste nieuws