Waarom je nooit mag zwemmen met een nieuwe tattoo

Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees ook

Het warmere weer is eindelijk weer in zicht, wat betekent dat we langzaamaan weer mogen dromen van de fijnste zonvakanties. Je vakantie zelfs al geboekt? Wees dan gewaarschuwd: dit kan er gebeuren wanneer je met een nieuwe tattoo gaat zwemmen.

Bacteriële infectie

Je zal niet de eerste zijn die een tatoeage laat zetten tijdens een vakantie in het buitenland. Wat velen niet weten is dat het gevaarlijk en zelfs dodelijk kan zijn wanneer je met een 'verse' tattoo een duik neemt in het zwembad of de zee.

Een 31-jarige man overleed nadat hij het advies van zijn ink artist om niet te zwemmen had genegeerd. De man ging vijf dagen nadat hij zijn tattoo had laten zetten, de zee in met als gevolg een bacteriële infectie. Dit zorgde voor hoge koorts en een enorme uitslag (klik hier voor de foto's. Let op! Beelden kunnen als schokkend worden ervaren). De man kreeg nog wel een behandeling, al mocht deze helaas niet meer baten.

Warning

Volgens de tattoo 'handleiding' ben je verplicht sowieso twee weken na het zetten van een nieuwe tattoo te wachten met het zwemmen in de zee of een zwembad. Tot die tijd is je tattoo een 'open wond' waar je goed voor moet zorgen. Ga je toch zwemmen? Dan is de kans groot dat je een infectie oploopt door bacteriën.

Lees ook: Oei! Slecht nieuws over mannen met tatoeages

Bron: Allure Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook