Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

De brute waarheid over de cheerleader wereld

Wow!

De brute waarheid over de cheerleader wereld

In de Verenigde Staten zijn American football, basketbal en het cheerleaders-bestaan toch wel een van de most wanted things. Hoewel je er als cheerleader helemaal bij hoort, gaat er een heel andere wereld schuil achter dit bestaan dan je misschien denkt...

Heel wat eisen

Achter de korte rokjes en blote buiken, schuilt een wereld vol seksisme en uitbuiting, schrijft HLN. Om te beginnen moet je als cheerleader aan heel wat eisen voldoen. Je moet een ideaal lichaamsgewicht onderhouden (dit betekent regelmatig op de weegschaal) en je mag geen tattoos en geen piercings.

De New York Times mocht een deel van de voorschriften inzien. Valse wimpers? Yes please! Opvallende nagellak wordt daarentegen niet gewaardeerd. Ook wordt er beschreven hoe je als cheerleader een servet moet ontplooien, hoe je je brood moet breken en hoe je met de pers moet praten.

Dan zijn er nog de regels over hygiëne. Er wordt namelijk zelfs beschreven hoe je een tampon moet gebruiken (minstens elke vier uur vervangen), hoe je je moet scheren en welke zepen wel zijn toegestaan voor intieme hygiëne en welke niet.

Minder dan minimumloon

Dan is er nog het loon, waar je als cheerleader keihard voor moet werken. Waar je als basketballer of American footballer bakken met geld verdient, verdien je als cheerleader bijna niets. Cheerleaders komen volgens de New York Times nog niet eens aan het minimumloon.

Hoewel je als cheerleader vaak al blij mag zijn met dat ene uurtje dat je op het veld staat, vergeet men vaak de uren vol trainingen, de fotoshoots en het feit dat je vaak vijf uur voor een wedstrijd al aanwezig moet zijn. Een ziekteverzekering krijg je overigens niet, want als parttime sporter, ben je niet verzekerd. Ook zijn er belachelijke geldboetes (10 dollar als je de verkeerde pompons meebrengt) en word je als cheerleader ingezet als verkoopster.

Lees ook: Cheerleading-coach reageert op viral video waarin meisjes in split worden geduwd

Bron: HLN Beeld: iStock