Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Met deze truc boek je nóg goedkoper een vliegticket bij Ryanair

Geld besparen op je vlucht was nog nooit zó makkelijk!

Met deze truc boek je nóg goedkoper een vliegticket bij Ryanair

Het is misschien wel dé Europese luchtvaartmaatschappij om betaalbare vliegtickets te scoren: Ryanair. Goed nieuws: het boeken van een vlucht kan hier met een simpel truc nóg goedkoper!

Individueel boeken

Wat blijkt? Vliegtickets bij Ryanair zijn soms duurder als je ze per twee koopt dan individueel. Een journalist van VTM Nieuws deed de ontdekking toen hij op zoek ging naar vliegtuigtickets bij Ryanair. Op een vlucht van Zaventem naar Barcelona vond hij voor één persoon een stoel voor 88 euro per persoon, terwijl diezelfde vlucht voor twee personen een prijskaartje van 126 euro per persoon voor exact dezelfde stoel aangaf. Een prijsverschil van bijna 40 euro!

Wisselende tarieven

Ryanair staat bekend om zijn wisselende prijzen."Het is niet bekend of Ryanair dit structureel doet, maar we weten wel dat Ryanair een yield-systeem hanteert waarbij de prijzen veranderen naar gelang er veel of weinig belangstelling is voor een bepaalde vlucht”, aldus luchtvaartexpert Luk Dewilde. "Uiteindelijk is het de klant die bepaalt of hij de aankoop doet of niet. Wanneer het gaat om een structureel systeem, gaat het om discriminatie."

Het is misschien niet de meest gezellige optie om twee aparte stoelen te boeken, maar als je wilt besparen op je vlucht kan het toch geen kwaad om de test zelf uit te voeren!

Lees ook: Dankzij deze tips bespaar je honderden euro's op je volgende vakantie

Bron: HLN, Beeld: Getty