Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Deze korte oefening is net zo effectief als een uur hardlopen

Uit onderzoek is gebleken dat 10 minuten wandelen net zo effectief is als een uur lang hardlopen.

Deze korte oefening is net zo effectief als een uur hardlopen

Je bent net een paar minuten aan het hardlopen, maar je hebt het idee dat je al een eeuwigheid bezig bent... Herkenbaar? Dan hebben we goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat 10 minuten wandelen net zo effectief is als een uur lang hardlopen.

Gezondheid van je hart

Let wel op: het gaat hier helaas niet om calorieën verbranden, maar om de gezondheid van je hart. Het onderzoek wijst uit dat bewegen sterk samenhangt met hoe oud we worden. Hoe meer je beweegt, hoe groter de kans om ouder te worden. Vrij logisch! Wat echter wél opvallend is, is dat de activiteit zelf niet zo veel uitmaakt.

Powerwalk

"Alle fysieke activiteit telt, en die hoeft niet iedere keer een hele tijd te duren. De kleine dingen die je iedere dag doet, zijn ook belangrijk", aldus wetenschapper William Kraus, die het onderzoek uitvoerde in samenwerking met het National Cancer Institute. "Die kleine activiteiten tellen allemaal op en hebben wel degelijk ook een invloed op je gezondheid. Heb je geen tijd om urenlang in de fitness te spenderen of lang te gaan wandelen? Dan is een korte powerwalk zeker even goed voor je."

Lees ook: Bewezen: je kunt echt allergisch zijn voor sporten

Bron: HLN, Beeld: Istock