Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Wat er met je lichaam gebeurt als je je beddengoed niet vaak genoeg wast

Yikes!

Wat er met je lichaam gebeurt als je je beddengoed niet vaak genoeg wast

Niets is zo heerlijk als 's avonds een warm bed induiken. Maar weet je ook hoe belangrijk het is om een schoon bed in te stappen? We zijn maar al te vaak geneigd een wasbeurt over te slaan. Maar wie niet wekelijks z’n beddengoed verschoont, loopt een groter risico op virussen en infecties. Ieks!

Slaap lekker

“Denk aan alle dingen die je in bed doet”, zegt dokter Lisa Ackerley. “Naast de plek om te slapen, kan het ook dienen als een thuiskantoor, eetplek of slaapplaats voor je hond of kat. Afhankelijk van waar jouw bed voor dient en hoe je schoon je zelf in bed stapt – en natuurlijk of je een pyjama draagt of niet – kan jouw bed behoorlijk smerig zijn en je lichaam zelfs schade aanrichten.”

Infecties

Jouw bed is de ideale plek voor bacteriën, schimmels en andere viezigheden. Zeker als je denkt aan het zweet, speeksel en huidschilfers die in jouw bed belanden. Enne, de bacteriën doen niet veel goeds voor je gezondheid. Het gevolg? Een vergrote kans op verschillende ziekten, zoals infecties aan de urinewegen of longen. Daarnaast kan het ook tot een hoop irritatie en zelfs allergieën leiden. Als jij jouw beddengoed niet op tijd verschoont, geef je deze bacteriën alleen maar meer kans.

Om te voorkomen dat jouw lichaam hierop reageert, raadt dokter Lisa Ackerley daarom aan wekelijks je beddengoed te wassen en een douche voor het slapengaan te nemen. Wedden dat jij nu nooit meer een wasbeurt zal vergeten?

Lees ook: De ultieme truc om je dekbed in de hoes te krijgenBron: Daily Mail Beeld: iStock