Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Moeder die dochter verloor na bevalling krijgt na 36 jaar te horen dat ze nog leeft

Heftig!

Moeder die dochter verloor na bevalling krijgt na 36 jaar te horen dat ze nog leeft

Heftig! Heidi beviel 36 jaar geleden van een dochtertje. Kort na haar bevalling werd het meisje bij haar moeder weggenomen, waarna Heidi te horen kreeg dat haar pasgeboren baby was overleden omdat ze ziek was. Nu blijkt haar dochter springlevend te zijn.

Georganiseerde kinderroof

De vrouw beviel in 1981 van haar dochter in Leipzig. Omdat ze minderjarig was, kon ze niet tegenwerken op het moment dat haar dochter bij haar werd weggehaald. Achteraf bleek dat moeder en dochter slachtoffer waren van een georganiseerde kinderroof van de voormalige DDR (Duitse Democratische Republiek). In die tijd gebeurde dit veel vaker. Zelfs dertig jaar na de val van de Muur schijnen nog vele families niet herenigd te zijn met hun kinderen.

Springlevend

In november 2017 kwam Heidi erachter dat haar dochter Maria nog leeft en al drie jaar op zoek is naar haar moeder. Na 36 jaar krijgt Heidi de vraag van het jeugdwelzijnbureau of ze haar kind wil zien. Wat bleek? Vlak na de geboorte bleek haar dochter als 'weeskind' door een ander gezin te zijn geadopteerd.

Vingernagels

"Ik heb het eerst moeten laten bezinken", vertelt de moeder aan de Duitse radiozender MDR. "Natuurlijk wil ik haar zien." Om de twijfels weg te nemen, vroeg Heidi naar de vingernagels van haar dochter. "In onze familie hebben alle meisjes kromme vingernagels." Ook Maria blijkt dit te hebben.

Lees ook: Vrouw bevalt in zee, wandelt eruit alsof er niet is gebeurd

Bron: HLN Beeld: iStock