Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Vrouw wil oogkleur veranderen, gaat gruwelijk mis

De Argentijnse Nadinne Bruna was niet zo’n fan van haar bruine ogen, dus onderging ze een gevaarlijk procedure om haar oogkleur te veranderen. En dat was met recht de grootste fout van haar leven. 

Vrouw wil oogkleur veranderen, gaat gruwelijk mis

Veel vrouwen willen, op gebied van looks, vaak wat ze niet hebben. Zij met steil haar willen graag krullen en dames met dunne lippen gaan tegenwoordig graag voor een vollere pout. De Argentijnse Nadinne Bruna was niet zo’n fan van haar bruine ogen, dus onderging ze een gevaarlijk procedure om haar oogkleur te veranderen. En dat was met recht de grootste fout van haar leven.

Ingreep

Het 32-jarige Instagrammodel woont in Miami, maar ze vond in Amerika geen enkele arts die zich wilde wagen aan de ingreep. Bruna moest en zou haar droom waar maken, dus vloog ze naar Bogota, Colombia om van haar bruine kijkers lichtgrijze te maken.

Naïef

“Er was helemaal niets met mij aan de hand, toen ik onder het mes ging. Ik ben echt naïef geweest. Nu zie ik altijd wazig en mijn pupillen kunnen bovendien moeilijk licht verdragen, dus fotoshoots zijn ook een marteling geworden. Die operatie heeft mijn carrière en mij hele leven om zeep geholpen, omdat de schade permanent is”, laat ze weten aan Daily Mail. De vrouw kampt nu met cataract en glaucoom en moet nog een hoornvliestransplantatie ondergaan. “Maar dit was stom, ik heb de verkeerde persoon vertrouwd. Hopelijk kan ik die glaucoom nog onder controle houden.”

Schade herstellen

Bruna vloog nog twee keer terug naar Colombia in de hoop de schade te laten herstellen, maar het mocht niet baten. De vrouw hoopt dat een arts in Amerika haar uiteindelijk toch kan helpen, maar arts Ranya Habash ziet de wens heel somber in.“Door een silicoonplaat te injecteren, raakt de voorste oogkamer vastgeklonterd. Je kunt het vergelijken met een verstopte gootsteen. De druk in het oog wordt almaar groter, met ontstekingen en structurele schade tot gevolg. Dat is de reden waarom die ingreep in ons land verboden is. Nadinne zal voor de rest van haar leven problemen met haar ogen hebben, dat is iets wat zeker is.”

Beeld: Instagram, iStock, Bron: HLN