Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Oei! Kijkersbedrog in Temptation Island?

Oeps...

Oei! Kijkersbedrog in Temptation Island?

Al langere tijd vragen kijkers zich af of het veelbesproken programma Temptation Island doorgestoken kaart is. Nu lijkt daar opeens bewijs voor te zijn...

Verschillende antwoorden

In aflevering 11 moesten een aantal kandidaten plaatsnemen aan de leugendetector om vragen te beantwoorden die hun partner voor hun had opgesteld. Ook Daniëlle moest antwoord geven op vragen van Mezdi die aan de andere kant van het eiland zit.

Op de vraag "Ben je je bewust van wat je hier aan het doen bent?" antwoordde Daniëlle met 'ja'. De man die de leugendetectortest beheerde, stak zijn duim op, wat betekende dat ze de vraag naar waarheid had beantwoord.

In de volgende aflevering, die van afgelopen week, werd datzelfde fragment tijdens het kampvuur aan Mezdi getoond, maar was het beeld opeens anders. Daarop was namelijk te zien dat de man zijn duim omlaag deed, wat suggereerde dat de blondine loog. Huh?

Pijnlijke fout

Een pijnlijke blunder of bewijs dat er gemanipuleerd wordt? De Belgische zender VIJF laat weten: "Productiehuis Warner heeft naar zowel VIJF als RTL een foutieve versie doorgestuurd. Heel belangrijk om mee te geven is dat Mezdi tijdens het kampvuur in Thailand wel degelijk het beeld met de duim omhoog van Daniëlle zag, maar dit was helaas niet te zien in de versie die RTL en VIJF gisteren hebben uitgezonden."

Eerder werd ook al getwijfeld aan de echtheid van het programma toen een koppel en verleider van het huidige seizoen vrienden bleken te zijn. Meer daarover lees je hier.

Lees ook: Nieuw programma met Temptation Island-deelnemers op komst

Bron: HLN, Beeld: iStock