Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Update over moeder die met kinderen van klif reed

Twee weken geleden maakte een gezin met zes kinderen een dodelijke val van een klif in Californië. Waar eerst werd gedacht dat het om een verschrikkelijk ongeluk ging, is er nu sprake van opzet.

Update over moeder die met kinderen van klif reed

Twee weken geleden maakte een gezin met zes kinderen een dodelijke val van een klif in Californië. Waar eerst werd gedacht dat het om een verschrikkelijk ongeluk ging, is er nu sprake van opzet.

Cruise control

Eerder bleek uit onderzoek dat de auto waar het gezin in zat zo'n 20 meter voor de klif tot stilstand is gekomen. Toen is er pas gas gegeven en is de auto over de rand gereden. Nergens zijn aanwijzingen gevonden voor een ongeluk, zoals bandensporen. Tijdens het drama stond de cruise control afgestemd op 144 kilometer per uur, volgens CNN.

Alcohol

De twee moeders van het gezin en zeker drie kinderen kwamen om. Hun lichamen werden enkele dagen nadat het drama zich voltrok teruggevonden. De andere drie kinderen worden nog vermist, de politie gaat ervan uit dat ook zij zijn omgekomen. Alle kinderen waren tussen de 12 en 19 jaar oud. Uit het onderzoek blijkt dat de moeder van het gezin alcohol in haar bloed had. Volgens Amerikaanse media staat het alcoholpercentage dat in haar bloed is gevonden, gelijk aan zo’n vijf glazen alcohol.

Jeugdzorg

Een paar dagen voor het drama was jeugdzorg een onderzoek gestart naar het gezin vanwege 'vermeend misbruik of verwaarlozing'. Jeugdzorg zegt drie keer te hebben geprobeerd contact op te nemen met de familie, maar elke keer zonder succes. De laatste keer was op de dag van het drama, dat meer dan 800 kilometer van hun huis gebeurde. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht, schrijft RTL.

Lees ook: Bizarre wending in zaak vastgeketende kinderen Turpin familie

Bron: RTL, NOS, Parool