Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Indrukwekkend: het effect van de zon op je huid in beeld

Iedereen wordt geboren met een perfecte huid. Maar als het zonnetje dan eindelijk schijnt, is zonnebrand vaak het laatste waar we aan denken.

Indrukwekkend: het effect van de zon op je huid in beeld

Iedereen wordt geboren met een perfecte huid. Maar als het zonnetje dan eindelijk schijnt, is zonnebrand vaak het laatste waar we aan denken. Een lekker kleurtje krijgen, dat is wat we willen. Al is dat toch niet de beste gedachtegang. Dit filmpje laat zien hoe de zon je huid aantast.

Ander gezicht

Artiest Thomas Leveritt vroeg voorbijgangers om zichzelf in UV-licht te bekijken. En wat ze zagen, was even schrikken. Een UV-lamp kan nog niet zichtbare veranderingen aan je gezicht zien. Vooral kleine vlekjes, sproeten en rimpels, die door de zon zijn ontstaan.

Een huid

Vervolgens brengen de makers van de video in beeld hoe zonnebrandcrème je huid beschermt. De crème wordt zwart in het UV-licht, een teken dat er geen zonnestralen worden doorgelaten. Leveritt wil een duidelijke boodschap overbrengen, met deze video: je hebt maar één huid, dus zorg er goed voor. Bekijk hem hierboven.

Lees ook: 9 Handige lifehacks voor als je verbrand bent

Bron: Allure, Beeld: iStock