Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dubbelleven: Je wordt gefilmd

Na een conflict met haar baas verloor Kirsten (37) haar baan. Uit nieuwsgierigheid belandde ze in de sexscene. Nu leidt ze een dubbelleven.

Dubbelleven: Je wordt gefilmd

Na een conflict met haar baas verloor Kirsten (37) haar baan. Uit nieuwsgierigheid belandde ze in de sexscene. Nu leidt ze een dubbelleven. Zodra haar kinderen naar school gaan, neemt ze plaats achter de webcam en laat ze mannen klaarkomen voor geld.

Mooie ogen

"Zoals altijd zat ik ook deze keer in mijn lingerie voor de camera. Op de webcam ben ik te zien vanaf mijn buik tot aan mijn mond. Ik doe dit werk voor het overgrote deel anoniem, dus mijn gezicht breng ik meestal niet in beeld. Een tijdje terug had ik met een bezoeker een leuk gesprek. Hij zei dat ik er mooi uit zag, vroeg waar ik vandaan kwam en wat ik spannend vond om te doen. Hij had zelf zijn camera niet aan, dat vond ik jammer, maar dat komt vaker voor. Hij vroeg of ik mijn gezicht wilde laten zien, heel even maar. “Wil je je webcam aanzetten?”, vroeg ik. “Als ik jou kan zien, zal ik mezelf ook even laten zien.” Dat kon niet, zei hij. Zijn webcam werkte niet. We bleven doorkletsen en na een half uur (ik was inmiddels naakt op zijn verzoek) vroeg hij of ik toch niet heel even mijn mooie gezicht kon laten zien. En omdat het gesprek zo leuk was en we al zo lang aan het praten waren, dacht ik: waarom ook niet? Ik draaide mijn camera een stukje omhoog. “Mooi!” zei hij. “Mooie ogen heb je.”"

Online

"Maar toen ik mijn camera weer naar beneden draaide zei hij ineens: “Weet je wat ik net gedaan heb? Ik heb je gefilmd met mijn camera. Ik ga het filmpje online zetten zodat iedereen kan zien wat je bent en wat je doet.” Ik schrok me kapot! “Waarom? Waarom zou je dat doen?”, vroeg ik. Maar antwoorden deed hij niet, en even later was hij weg. Ik klapte mijn laptop dicht en zat beduusd op mijn stoel. Had hij me echt gefilmd? En zo ja, ging hij het echt online zetten? En waar? Ik had geen idee. Ik wist zijn echte naam niet en ook niet hoe hij eruit zag. Ik kon dus niks anders doen dan hopen, hopen dat hij het niet had gemeend. In gedachte zag ik mijn filmpje al over het internet gaan. Hoe groot was de kans dat een bekende me zou zien?"

Facebook

"Op de website waarop ik mijn webcam-werk doe, staat een forum waar de webcam-modellen met elkaar kunnen praten. Ik maakte een nieuw topic aan en vertelde wat me was overkomen. Niet veel later stroomden de reacties binnen. Ik was niet de enige die dit had meegemaakt! Tientallen andere vrouwen waren zonder hun medeweten gefilmd. Blijkbaar kwamen niet alle mannen hier voor hun plezier, webcam-modellen pesten is een hobby voor een paar vreemde figuren. Een dame vertelde dat een klant haar had gevraagd op zijn Facebook te kijken. Ze dacht dat hij haar account niet kon zien als ze geen reactie bij hem achterliet. Maar blijkbaar had hij zo toch haar account weten te achterhalen. En daarna had hij al haar vrienden verteld waar hij haar van kende en wat ze allemaal deed. Verschrikkelijk!"

Gerustgesteld

"Wat me enigszins geruststelde, was dat geen van de vrouwen die gefilmd waren er ooit iets van hadden teruggezien of gehoord. Het is een vreemd idee dat er misschien een filmpje van mij ergens online circuleert. Het is inmiddels een tijdje geleden, maar het blijft toch in mijn achterhoofd zitten. Zal iemand die ik ken er ooit op die manier achterkomen wat ik doe? Eén ding heb ik wel geleerd: ik zal nooit meer mijn gezicht laten zien op de webcam, al vragen de mannen het nog zo lief!"