Social media gaat los op bizarre schoolfoto-tips

Dat zijn een hoop eisen...

Lees ook

Trek een schoolfoto uit de oude doos en de kans is groot dat-ie zo gênant is, dat je spontaan de slappe lach krijgt. Tegenwoordig is die kans echter niet zo groot meer, want het jaarlijkse kiekje wordt een stuk serieuzer genomen dan back in the days.

Piekfijn

Stond jij vroeger breedlachend met chocoladepasta om je mond op de schoolfoto? Of wat dacht je van de klassenfoto waarop je ogen dicht zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de hysterische outfits gehad die je als 8-jarige uit de kast trok voor de grote dag.

Deze Nederlandse school wil alle gekkigheden voorkomen en gaf ouders daarom een waslijst aan instructies, zodat hun kind straks piekfijn op de foto staat. Eén van de moeders kon haar ogen niet geloven en deelde de lijst op Twitter. "OMG. We hebben het hier over een schoolfoto. Doe.nor.maal", luidt het.

No-go

In de brief worden ouders onder andere geadviseerd al ruim van tevoren samen met hun kind te bedenken hoe ze eruit willen zien op de foto. En als de grote dag is aangebroken kunnen ze maar beter de wekker wat eerder zetten om een top kapsel te creëren voor hun oogappeltje.

Ze moeten vooral niet vergeten hun kind extra kleding mee te geven, zodat er gevarieerd kan worden. Wel maken ze duidelijk dat shirts met printjes eigenlijk een no-go zijn.

Afgetrapte gympies aan? Doe maar niet. "We fotograferen de kinderen niet altijd ten voete uit, maar als 't wel gebeurt, bijvoorbeeld bij de groepsfoto, ben je blij dat je kind een paar leuke schoenen aan heeft."

Eén ding is zeker: kinderen anno 2018 trekken over 20 jaar geen gênante foto uit de oude doos.

Lees ook: Nederland in de ban van nieuwe foto's koningshuis

Bron: Ze.nl, beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook