Er bestaan 4 soorten koppels én deze heeft het meeste kans op een happily ever after

Benieuwd wat de soorten zijn en wie het langst samen blijft?

Lees ook

Wetenschappers aan de universiteit van Illinois onderzochten hoeveel kans je als koppel hebt om bij elkaar te blijven. Voor het onderzoek volgden ze negen maanden lang 376 ongetrouwde koppels. Conclusie? Er bestaan vier soorten relaties. Afhankelijk van het type relatie had een koppel meer of minder kans tot slagen. Benieuwd wat de soorten zijn en wie het langst samen blijft? Komt-ie:

Het passionele slash ruziënde koppel
Jullie kunnen ruziën als de beste en conflicten gaan jullie nooit uit de weg. Daar staat tegenover dat jullie ondanks de discussies ook heel passioneel kunnen zijn. 12 procent van de onderzochten was een passioneel koppel. Dit type heeft niet per se de grootste kans om samen te blijven, maar ook niet de grootste kans om uit elkaar te gaan.

Partner-georiënteerd
Deze groep spreekt voor zich. De 30 procent die bij dit type hoort, is het meest gefocust op zijn partner. Ze brengen graag tijd samen door en nemen veelal gezamenlijke beslissingen. Partner-georiënteerden maakten 30 procent uit van de ondervraagde koppels. Volgens het onderzoek heeft deze groep de grootste kans op een happily ever after.

Het sociale koppel
Netflix and chill niet aan jullie besteed? Trekken jullie er het liefst samen op uit en zijn jullie op elk feest samen te vinden? Dan zijn jullie een sociaal koppel. 19 procent van de koppels werd omschreven als een sociale relatie. Ook zij hebben een grote kans van slagen, omdat ze door alle activiteiten dichter naar elkaar toe groeien en elkaar steeds beter leren kennen.

De dramaqueens
34 procent van de stellen uit het onderzoek behoort tot het dramatische type. En ja, het woord zegt het al: deze stellen zijn dramatisch en jullie relatie kent veel upsen downs.Niet geheel onverwacht, is de kans dat een dramatisch koppel uit elkaar gaat, twee keer zo groot als de andere relatietypes.

Lees ook: 8 Problemen waar álle koppels mee worstelen

Bron: Daily Mail, Beeld: iStockphoto

Laatste nieuws

Zie ook