Zo ziet Conchita Wurst er écht uit

Wat een verschil!

Morgen is Waylon aan de beurt, in de tweede ronde van het Eurovisie Songfestival in Lissabon. De afgelopen jaren had het muziekspektakel tal van opvallende verschijningen die het podium bestormden, denk aan creepy groep Lordi, de opvallende paradijsvogel Verka Serduchka, Dustin The Turkey en natuurlijk Conchita Wurst ofwel “de vrouw met de baard”. Heb je je ooit afgevraagd hoe de laatstgenoemde er eigenlijk uitziet zónder lange lokken en baard? Wij gingen op onderzoek uit.

Conchita

Wurst is van origine een Oostenrijkse zanger die voornamelijk in drag optreedt en normaal door het leven gaat als Tom Neuwirth. 11 jaar geleden was Neuwirth al te zien in de Oostenrijkse talentenjacht Starmania, hij zong zichzelf de finale in maar eindigde op de tweede plaats. Niet veel later maakte hij deel uit van de boyband Jetzt Anders!, maar ook dat was van korte duur. Hij liet zijn muzikale carrière toentertijd op een lager pitje tot hij in 2011 zijn comeback maakte als Conchita Wurst.

Wederom deed Tom mee aan een talentenshow, aan Die Große Chance waar hij de finale haalde maar niet won. Steeds meer mensen raakten echter geïnteresseerd in zijn alter ego Conchita; de vrouw met de baard. In september 2013 werd bekend dat Neuwirth als Conchita Wurst was geselecteerd als artiest die Oostenrijk zou vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2014 in Kopenhagen met het nummer Rise Like a Phoenix. Twee jaar geleden bracht Neuwirth zijn allereerste album Conchita uit.

Benieuwd hoe Conchita ofwel Tom er in het dagelijks leven uitziet? Dat zie je hieronder.

#tomneuwirth

Een bericht gedeeld door Karina RusUnstoppables (@kaleria.joseph.dun) op

Our amazing Tommy at "Starmania"💕 #ConchitaChallenge #conchitawurst #tomneuwirth #beardedlady #starmania

Een bericht gedeeld door Conchita💫-Austrian Fanpage💗 (@conchitasuperstar) op

Beeld: ANP, Instagram

Laatste nieuws