Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

5 verrassende plekken om te highlighten voor de ultieme summer glow

Wist jij ze al?

5 verrassende plekken om te highlighten voor de ultieme summer glow

Vooral in de zomer willen we dat onze huid er glowy en stralend uitziet. Highlighter is dan ook ons favoriete beautyproduct als we het welbekende sunkissed effect willen bereiken. Hoewel we de standaard plekken nu wel kennen - jukbeenderen, onder de wenkbrauw en de neusbrug - is het goedje ook nog te gebruiken op hele andere plekken van je lichaam. Benieuwd waar je nog meer highlighter kan gebruiken voor die ultieme summer glow? Dít zijn de beste tips!

1. Midden op het voorhoofd

Door het midden van je voorhoofd te highlighten, creëer je de illusie van een strakker voorhoofd. De applicatie van de highlighter op het voorhoofd moet heel lichtjes zijn. Gebruik daarom een waaierkwast, hierdoor blijft het effect mooi en natuurlijk. Een trucje die highlight queen Kim Kardashian dagelijks gebruikt.

2. Midden van het ooglid

Breng een heel klein beetje van een licht glinsterende oogschaduw aan op je ooglid. Door juist het midden van je ooglid extra op te lichten, zul je de illusie van grotere ogen creëren.

3. Boven de wenkbrauwboog

Highlight het hoogste punt van je wenkbrauwen om je voorhoofd een mini lift te geven. Gebruik een cream highlighter voor een extra glow.

4. Onder het ooglid

Breng naast je concealer ook een klein beetje highlighter aan in de hoekjes van je ogen. Dit geeft een fris en open effect aan je hele look.

5. Op je schouders

En dan vooral als je die prachtige off-shoulder jurk of top aan hebt. Breng wat cream highlighter aan boven op je schouder voor een sunkissed look.

Lees ook: De lipstickkleur die iedereen jonger doet lijken

Bron: Marie Claire Beeld: Getty