Heather test: een Bali body met bbb health boutique

Bali here I come!

Deze zomer vertrek ik naar het zonovergoten Bali. Hoewel de reis niet snel genoeg kan aanbreken (want: zon, zee, strand), schiet ik ook behoorlijk in de stress. Mijn Bali body is verre van on point. Om maar meteen met de deur in huis te vallen: sporten is niet mijn favoriete bezigheid en eten is dat wel. Het Power Boost programma van bbb health boutique komt dus als geroepen. Niet alleen voor een strak lichaam, maar ook om naar de gezondste versie van mezelf toe te werken.

Wat is bbb?

Ik was al bekend met bbb, want dook voor de Grazia Health Challenge ook al de hot cabin in. Jij nog niet? Even een snelle uitleg: de work-outs worden gedaan in hot cabins. Sporten in warmte is goed voor de doorbloeding, heeft een reinigende werking, is fijn voor de spieren, stimuleert de vetverbranding en is ook nog eens ontspannend. Daarnaast krijg je ook metingen, food coaching en lifestyle coaching.

Wat nieuw is, zijn de verschillende boosts die je kunt volgen: de power boost, de beauty boost, de shape boost en de conscious boost. Dit zijn uitgewerkte holistische programma's om af te vallen, spiermassa op te bouwen, te ontstressen of om te werken aan schoonheid. Ik wil geen tientallen kilo's afvallen, maar vooral vet verminderen en strakker worden en ga dat met de Power Boost doen.

BBB health boutique – Amsterdam Jordaan

Van foodie naar fittie

De bbb power boost focust zich op drie verschillende onderdelen: verleidingen weerstaan, focus op krachttraining en gezonde voeding. Toen ik zag dat het tijdens deze boost belangrijk is om minimaal drie keer per week de hot cabin in te duiken om krachttrainingen te doen, moest ik als doorgewinterde couch potato wel even slikken. Maar met trainingen van slechts 30 minuten mocht ik van mezelf niet klagen.

Braaf ging ik de eerste twee weken drie keer per week naar bbb, inmiddels zijn dat vier of vijf keer per week geworden. Niet omdat het moet, maar omdat ik het zo fijn vind om te gaan. Wie had dat ooit gedacht? Zo’n half uurtje is wat mij betreft perfect voor ladies die niet dol zijn op sporten, maar wel in shape willen komen.

Wat ik vooral zo fijn vind aan bbb? De boutique is een stuk kleinschaliger dan de standaard sportscholen, waardoor er veel meer persoonlijke aandacht is. Er is altijd een coach aanwezig om te begeleiden en motiveren – just what I need – maar ook om even gezellig mee te kletsen.

Lekker zweten!

Food coaching

You know what they say: je kunt sporten tot je erbij neervalt, maar dat is slechts 20%. De resterende 80% van een in shape body draait om een gebalanceerd dieet. En gebalanceerd, dat komt niet voor in mijn vocabulaire. Komt het uit de Italiaanse keuken, dan schep ik drie keer op en wie wil er nou een kommetje chips als je ook een hele zak kunt eten? Als je mij loslaat in Jamin, oh boy dan gaat het mis. En had ik al verteld dat ik dé vegetariër ben die niet van groente houdt.

Je begrijpt dat voedingsadvies voor mij als geroepen kwam. Samen met een coach heb ik een voedingsplan voor mezelf uitgestippeld waarbij ik op een dag nog steeds veel eet, maar dan een stuk gezonder. Zo heb ik geen hongergevoel, maar vliegen de kilo's er wel vanaf. Bij de boost zat ook een boekje met makkelijke gerechten, die ik één voor één aan het uitproberen ben. Fijn dat bbb snapt dat we niet allemaal uren in de keuken willen en kunnen doorbrengen!

Healthy snack

Resultaten

De eerste maand heb ik afgetikt en laten we eerlijk zijn: ik zie er heus nog niet uit als een Victoria’s Secret Angel. Maar of het de goede kant op gaat? Dat zeker. Op de redactie wordt me dagelijks gevraagd of ik ben afgevallen en mijn broeken zitten net wat mooier nu de zwemband aan het krimpen is. En dat in slechts een maand! Dat belooft alleen maar veel goeds, gezien ik nog drie maanden te gaan heb. Niet alleen mijn lichaam heeft er baat bij, ook mijn mind. Ik zie bbb als een manier om na een lange werkdag even tot rust te komen. Bali, here I come!

Ben je ook benieuwd naar zo'n boost of een work-out in de hot cabin? Bij bbb kan je hier gratis een proefles inplannen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Laatste nieuws