Door deze dagelijkse gewoonte krijg je cellulite én een platte kont

Graag gedaan!

Zitten… Soms doen we het hele dagen door op ons werk, op de bank tijdens een filmpje of in de klas. Je zou dan ook denken dat zoiets simpels en normaals geen kwaad kan. Maar we hebben slecht nieuws: toch wel!

Funest voor je derrière

Een hele dag zitten zou funest zijn voor je derrière, maar ook voor de rest van je lichaam. Zo zorgt het ervoor dat de bilspieren hun werk niet meer doen en hebben je bilspieren weer invloed op je heupbewegingen en bekkenstabiliteit. Maar ook voor je uiterlijk is het niet al te best. Zo kan lang zitten zorgen voor een platte kont en cellulite, doordat er een tekort is aan bloedtoevoer naar de huid en dat weer zorgt voor het verlies van collageen. Het is natuurlijk niet de enige oorzaak voor deze problemen, maar heeft hier zeker invloed op.

De oplossing

Dat betekent daarentegen niet dat je je kantoorbaan op moet geven en nooit meer kunt zitten. Let er bijvoorbeeld altijd op dat je goed rechtop zit, regelmatig even je benen strekt en natuurlijk sport. Daarnaast kun je tijdens het zitten zo nu en dan even je bilspieren aan- en ontspannen.

Lees ook: Onthuld: De 10 minute lovehandle work-out

Bron: Self, Beeld: Istock

Laatste nieuws