Eindelijk uitspraak over dodelijk ongeval Disneyland Parijs

Verschrikkelijk...

Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Zo ook in het park van Disnelyland Parijs. Daar kwam acht jaar geleden een medewerker om het leven door een fataal ongeluk in de attractie 'It's a small world'. De rechtbank is er na al die jaren uit en heeft Euro Disney, het moederbedrijf van Disneyland Parijs, een flinke boete opgelegd.

Ongeluk

Het pretpark krijgt maar liefst een boete van 200.000 euro, voor het ongeluk waarbij de werknemer geplet werd door een bootje. De 53-jarige conciërge zat voor sluitingstijd samen met een collega in een van de bootjes, toen een andere collega de attractie opeens activeerde. De man viel van schrik in het water en werd vervolgens geplet door het eerstvolgende bootje van maar liefst 800 kilo. Een sad story, die alleen maar verliezers kent.

Regels

Ondanks dat de collega die de attractie activeerde vervolgd werd, is hij door de rechter vrijgesproken. De man werkte nog maar een paar maanden in Disneyland Parijs en wist volgens de rechtbank nog niet alle regels. De broer van de verongelukte man krijgt een schadevergoeding van 15.000 euro. Al maakt dat het gemis er natuurlijk niet minder door…

Lees ook: 10x Dingen die verboden zijn in Disneyparken

Bron: HLN.be Beeld: iStock

Laatste nieuws