OMG! Ikea komt met nieuw, geweldig ijsje

Woohoo!

Vorige week maakte Ikea bekend dat het de fastfood-van-de- toekomstmenukaart gaat uitbreiden met vegan softijs. Dat past binnen het initiatief – dat Ikea begin dit jaar presenteerde – om gezonder fastfood te ontwikkelen voor de bistro’s.

Vegan please

Er is toen een speciaal lab opgezet om de gerechten duurzaam te kunnen ontwikkelen. Zo kwam de Zweedse meubelgigant eerder al met twee variaties op de fameuze Zweedse balletjes. Een met meelwormen en een vega-versie met wortel, pastinaak en bieten. Ook staan er insectenburgers en broodjes met spirulina in de vitrine. Binnenkort, vanaf 1 augustus, kun je genieten van vegetarische hotdogs.

Onderzoek

En nu komt er volgend jaar dus vegan softijs. "Ons ijs met zuivel is een van de populairste bistro-producten wereldwijd. Om een net zo lekkere vegan variant te krijgen, zijn we drie alternatieven aan het ontwikkelen, gebaseerd op soja, fruit en haver", aldus een woordvoerder.

Waar komt dit opeens vandaan? "Uit onderzoek dat het bedrijf heeft laten doen, blijkt dat de groeiende consumptie van vlees en zuivel een wereldwijd probleem is dat snel moet worden aangepakt. Dat betekent dat we onze maniervan denken moeten veranderen. Als groot bedrijf bereiken we veel mensen, dat willen we inzetten om een positief verschil te maken."

Lees ook: Kinderchocolade ijssticks zijn een ding

Beeld: iStock

Laatste nieuws