Hooray, het is Internationale Mojito day! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een avond vol Mojito's. Wil jij je uitsloven? We hebben drie heerlijke recepten voor je op een rij gezet.
The Original Mojito
Ingrediënten
50ml BACARDÍ
Carta Blanca rum
4 limoenpartjes
2 volle theelepels fijne suiker
12 verse munt blaadjes
25ml bruiswater
Takje verse munt
Aan de slag
Neem de limoenpartjes en pers voorzichtig het sap in het glas. Voeg daarna de suiker toe. Druk de limoen en suiker voorzichtig samen. Kneus de muntblaadjes door ze tussen je handpalmen te leggen en zachtjes te klappen. Wrijf ze vervolgens langs de rand van het glas en laat ze in het glas vallen. Vul het glas met crushed ice, voeg de BACARDÍ Carta Blanca rum toe en roer alle ingrediënten goed door elkaar. Top af met crushed ice, een scheutje bruiswater en het verse takje munt.
Pomegranate Mojito
Ingrediënten
35ml BACARDÍ Carta Blanca rum
25ml originele grenadine
5ml Rocks Mix*
25ml bruiswater
9 muntblaadjes
*Rocks Mix: meng 1 deel verse limoensap met 1 deel suiker
Aan de slag
Stamp acht muntblaadjes voorzichtig aan samen met de grenadine in een mason jar glas. Voeg de Rocks Mix*, de BACARDÍ Carta Blanca rum en het ijs toe en schud gedurende vijf seconden. Top af met bruiswater en garneer met één muntblaadje.
Limón Mojito
Ingrediënten
35ml BACARDÍ Limón rum
12 verse muntblaadjes
1/4 limoen, gesneden
1/4 citroen, gesneden
2 theelepels siroop*
Top af met bruiswater
* Siroop: Verwarm 1 deel suiker en 1 deel water
Aan de slag
Meng de muntblaadjes en limoen in een hoog glas. Schenk hier de siroop overheen en vul het glas vervolgens met ijs. Voeg de BACARDÍ Limón rum en het bruiswater toe. Roer dit goed. Garneer het glas met een limoenschijfje en een takje verse munt.