Afvallen? Kijk niet meer in de spiegel

Doe 'm maar gooi je huis uit!

Lees ook

Doe jij hard je best om van die overtollige kilo's af te komen? Dan kan het zijn dat je regelmatig in de spiegel kijkt om je motivatie te behouden. Maar de schokkende resultaten uit een onderzoek laten zien dat je dat eigenlijk helemaal niet moet doen.

Onderzoek

Alles wat ervoor zorgt dat je over je uiterlijk gaat nadenken, zorgt ervoor dat je juist meer gaat eten. Of je nu honger hebt of niet. Denk aan in de spiegel kijken, maar ook foto's bekijken van vroeger toen je 'nog zo dun was.' Dit blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in de Journal of Experimental Social Psychology.

Dader: de spiegel

De onderzoekers denken ook te weten waarom dat nou het geval is: of je nu in de spiegel kijkt, naar een model of naar foto's van vriendinnen op Instagram, je gaat automatisch over uiterlijk nadenken. En dan kan erg afleidend zijn. Het zorgt ervoor dat het proces waarin je hersenen je maag vertellen dat je vol zit, niet helemaal goed gaat. Hierdoor wordt het nog moeilijker om eten te weerstaan, zelfs als je helemaal geen honger hebt.

En als je dan zelf op dieet bent, heeft het nog meer effect. "Als je op dieet bent, ben je nog meer gefocust op het uiterlijk van mensen om je heen dan normaal. Dus komt het vaker voor dat je meer gaat eten dan je van plan was."

Hun tip? Probeer als je eet, je alleen op je maaltijd te focussen. Dus geen tv, mobiel of andere afleidingen.

Lees ook: Slapend afvallen, het kan dus écht

Bron: Cosmopolitan US

Laatste nieuws

Zie ook