Zanger Dotan laat voor het eerst in vier maanden van zich horen

Daar is-ie weer!

In april lag Dotan flink onder vuur nadat de Volkskrant grote onthullingen deed over de singer-songwriter. Hij zou vanaf 2011 minstens 140 nepprofielen aan hebben gemaakt op Twitter, Facebook en Instagram om op die manier heel wat meer fans te creëren.

Leukemie

Uit het onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de nepfans ook verhalen de wereld in hielpen, die niet eens waar waren. Zo ook het verhaal over de verzonnen ontmoeting met de zieke Aron die leukemie had. Dit verhaal werd gedeeld op Facebook door de zogenaamde Karel Leegwater, die beweerde dat zijn doodzieke broertje na een optreden met Dotan had gesproken in de parkeergarage.

Nepaccounts

Veel Twitteraars reageerden destijds op de heftige onthullingen en lieten weten diep teleurgesteld te zijn in de zanger. Dotan erkende dat er tien namen bekend waren en dat dit nepaccounts waren. Marlous Hoogendoorn die jaren als persoonlijke assistente van Dotan werkte, onthulde dat een deel van de nepaccounts in opdracht van hem zelf is gemaakt. Zelf zou ze 45 profielen hebben opgestart. "Door als eersten dingen leuk te vinden van Dotan, trekken de nepprofielen de échte profielen over de streep. Op die manier creëerde de zanger alsnog een hoop echte fans."

Dotan beweerde echter dat dit niet zijn bedoeling is geweest en dat deze praktijken na het 'herstructureren' van het team niet meer zijn voorgevallen.

Israël

Begin mei werd duidelijk dat Dotan z’n biezen had gepakt en was vertrokken naar een onbekende bestemming. Zijn mobiel was afgesloten en niemand wist hem te vinden. Om die reden deed zijn moeder een emotionele oproep in De Telegraaf in de hoop dat haar zoon snel weer terecht zou komen. Zelf dacht ze dat haar zoon mogelijk naar Israël was gevlucht, waar zijn vader nog steeds woont. Ondanks het feit dat de zanger zich door nepaccounts en social media liet ophemelen, zou hij een tweede kans verdienen. "Dat Dotan nu van de aardbodem is verdwenen, is afschuwelijk. Dit past niet bij hem."

Comeback

Na een social media stilte van ruim vier maanden keerde hij afgelopen week terug op Twitter, geen teksten enkel zwarte hartjes. De tweets houden de gemoederen flink bezig; volgens sommige volgers zou hij zich klaarmaken voor een muzikale comeback, al denken anderen dat hij kampt met psychische problemen. Niet geheel onverwachts vermoeden volgers ook dat alle lieve woorden en steunbetuigingen afkomstig zijn van Dotans trollenleger, waar het allemaal mee begon.

Lees ook: Moeder van Dotan: 'Geef me een teken van leven'

Bron: Marie Claire Beeld: ANP

Laatste nieuws