Waarom jij waarschijnlijk je bh helemaal verkeerd wast

Tips en tricks!

Lees ook

Bh's wassen is een heel gedoe, want de één moet met de hand, de ander weer koud en hoe vaak moet je ze dan eigenlijk wassen? Waarschijnlijk doe je het in ieder geval verkeerd, want er blijken heel wat handige tips en tricks te zijn die wij nog niet wisten.

Kleine wasjes, grote wasjes

Laten we eerlijk zijn: we hebben echt geen tijd om iedere keer onze bh's stuk voor stuk met de hand te gaan wassen, dus gooit de meerderheid ze meestal in de wasmachine. Helaas maar waar zijn bh's alleen snel verpest en ze zijn ook nog eens niet goedkoop. Dus wat is nou wel een goede oplossing voor het wassen van je dagelijkse houvast? Wij hebben tips!

Kijk goed naar de labels

Ja, iedereen begrijpt dit natuurlijk, maar het is een kwestie van doen. Ook bh's hebben zo'n vervelend labeltje waarop staat hoe je ze moet wassen. Na een tijdje ga je dit waarschijnlijk vergeten en kijk je er niet meer iedere keer na, waardoor-ie binnen no time verkeerd gewassen wordt en je 'm dus weg kunt gooien.

Was je bh met de sluiting gesloten

Doe je bh dus in de was alsof de bh aan is, met de sluiting dicht. Dit voorkomt dat je bh heen en weer wordt getrokken, klem komt te zitten en voorkomt heel veel ander leed. Kleine moeite, maar groot resultaat.

Stop ze nooit, maar dan ook nooit in de droger

Ja, het is veel makkelijker en ja sommige bh's kunnen dit best hebben. Maar geloof ons: doe het gewoon niet. Als je de vorm van je bh lang mooi wil houden en niet wil worden neergestoken door een losschietende beugel, stop ze dan NIET in de droger.

Hang ze nooit op aan de bandjes

En als je dan zover bent dat je je bh niet in de droger stopt, hang hem tijdens het drogen dan ook niet aan de bandjes. Hang hem in plaats daarvan aan de dichte sluiting. Als je de bh wel aan de bandjes ophangt, heb je kans dat ze uitrekken en dat is natuurlijk niet goed voor de pasvorm.

Lees ook: Razend populaire plak-bh zorgt voor nare verwondingen

Bron: Bustle, Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook