Nieuwe pil voor afvallen is naar verluidt drie keer effectiever dan een dieet

Wow!

Lees ook

Overgewicht is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Met een pil die wellicht binnenkort op de markt verschijnt kan dat verleden tijd zijn.

Effectief

De pil zou drie keer effectiever zijn dan verschillende diëten en de kans op diabetes verminderen met een vijfde. Tijdens testen van het medicijn is gebleken dat mensen die het middel elke dag twee keer slikken gemiddeld vier kilo afvallen. Bij mensen die een dieet volgen was het aantal verloren kilo’s slechts 1,3. Tam Fry, van het Engelse Nationale Obesitas Forum noemt het dan ook de heilige graal in het verliezen van kilo’s. Obesitas-expert en professor Jason Halford aan de Universiteit van Liverpool denkt dan ook dat het middel snel goedgekeurd zal worden door de instanties. Het zou het eerste en enige middel zijn dat over langere tijd de gezondheid voor risicogroepen niet in gevaar brengt, meldt The Sun.

Hormonen

De pil werkt doordat het hormonen in de hersenen laat toenemen die doorgeven dat we een vol gevoel hebben. Hierdoor hebben gebruikers minder honger en dat zorgt ervoor dat ze minder eten. Vooral bij ouderen kan dit een voordeel zijn, want juist bij die groep nemen deze hormonen in de loop der tijd af.

Verkrijgbaar

Het medicijn is al In Amerika te verkrijgen en goedgekeurd, maar is zeker niet goedkoop. Het middel onder de naam Belviq kost daar omgerekend zo’n 238 euro. Fabrikant Eisai heeft nog geen Europese vergunning aangevraagd om het medicijn te verkopen. Zij zegt eerst de mogelijkheden te onderzoeken.

Lees ook: Wist jij dit al over de pil?

Bron: Panorama Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook