Dit is waarom je in de trein net voor het eindstation wakker schrikt

Dus daarom!

Lees ook

Na een lange werk- of schooldag is er niets lekkerder dan even je ogen dicht doen in de trein. In de meeste gevallen worden we zonder wekker net voor het eindstation wakker, maar hoe zit dat nou eigenlijk?

Routine

Dat laatste is dus absoluut geen toeval, mocht je dat al denken. Er zijn namelijk twee redenen waarom je precies op tijd wakker wordt. Je lichaam onthoudt binnen no time de routines die jij elke dag uitvoert – waaronder dus die lange treinrit – waardoor je in de meeste gevallen net op tijd wakker wordt.

Ook is het vaak zo dat je de stem die door de trein de tussengelegen stations opnoemt – wist je trouwens dat dit de vrouw is die je op alle stations hoort – blijkbaar toch opvangt in je slaap. Niet zo heel gek dus dat je soms in blinde paniek opschrikt als je jouw eindbestemming door de speakers hoort.

Factoren

Mocht je jezelf nou totaal niet herkennen in dit verhaal, dan kan dit eventueel met je mentale staat te maken hebben. Wanneer je een slechte nachtrust hebt gehad, kan het zijn dat je dieper slaapt in de trein, waardoor je helaas het risico loopt om in the middle of nowhere te eindigen. Enne, wanneer er alcohol in je lijf zit, werkt dit ook niet bepaald bevorderlijk…

Lees ook: NS komt met beste functie ooit in Reisplanner-app

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook