Serena Williams besluit om verjaardagen dochter niet te vieren

Oh daarom!
Serena Williams besluit om verjaardagen dochter niet te vieren

Alexis Olympia, de dochter van Serena Williams, wordt zaterdag één jaar. Wie denkt dat de tennisster daar een feestelijke dag van zal maken, heeft het mis. Tijdens een persconferentie rond de U.S. Open vertelt de tennister hoe het zit.

Jehova's getuigen

“Olympia viert haar verjaardagen niet.” Dat heeft alles te maken met de geloofsovertuiging van Serena. Ze behoort namelijk tot Jehova’s getuigen. “We zijn Jehova’s getuigen, dus wij vieren geen verjaardagen.” Volgens de religieuze stroming geloven Jehova’s getuigen dat God zulke vieringen afkeurt, maar dat de bijbel het vieren van verjaardagen niet expliciet verbiedt, schrijft People Magazine.

Praktiseren

In een eerder interview met Vogue liet de 36-jarige al weten dat haar geloof belangrijk is voor haar. “Ik heb het in het verleden nooit echt in de praktijk toegepast, maar ik wil me er nu mee gaan bezighouden.” Ook haar man Alexis Ohanian, mede-oprichter van Reddit, heeft zich naar verluidt bekeerd. “Alexis is niet religieus opgegroeid, maar hij staat ervoor open en neemt zelfs het voortouw nu. Hij zet mijn belangen en behoeftes voorop.”

Lees ook: Serena Williams' dochter Alexis groeit als kool

Een bericht gedeeld door Serena Williams (@serenawilliams) op

Bron: Marie Claire Beeld: Instagram, Getty

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f6bd8bf6659b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });