Waarom je tijdens het Netflixen niet op je buik moet liggen

Doe. het. niet!

Lees ook

Lekker chill op je bed een boek lezen en je favoriete serie bingewatchen met een warme kop thee? Heerlijk! Alleen één klein dingetje: doe dit niet liggend op je buik.

Gevaarlijk

Relaxen op je buik? Dat kunnen we volgens gezondheidsexperts maar beter niet meer doen. Het schijnt zelfs gevaarlijk te zijn, zegt chiropractor Sherry McAllister. “Liggen op je buik zorgt ervoor dat de normale rondingen van je wervelkolom omgekeerd worden.” En waarom je wervelkolom nou zo belangrijk is, legt Sherry duidelijk uit. “Je wervelkolom is uitermate belangrijk voor je gezondheid. Hij beschermt het zenuwstelsel. Elke verstoring in die communicatie tussen je zenuwen en organen kan ervoor zorgen dat ze niet meer normaal kunnen functioneren.”

Risico

Als je weleens op je buik ligt, hoef je je niet direct zorgen te gaan maken. Het is namelijk niet zo dat je direct allerlei klachten zal ondervinden, maar let erop dat je het in ieder geval niet te vaak doet. Tip van ons: ga lekker op je rug liggen en laat je ondersteunen door een zee van kussens. De ultieme relax houding als je het ons vraagt én niet gevaarlijk!

Lees ook: Hou je vast: Deze Netflix serie wordt je nieuwste obsessie

Bron: HLN Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook