Een hotelhaardroger gebruiken? Doe maar niet!

Yuk!
Een hotelhaardroger gebruiken? Doe maar niet!

Ook nog eens een föhn meenemen in je koffer neemt gewoon veel te veel ruimte in beslag. En hallo, er is toch altijd een haardroger in het hotel aanwezig? Uh ja, dat klopt. Maar geloof ons, volgende keer zal je er ruimte voor willen maken.

Hotelkamer

Uit een onderzoek van ABC News en microbioloog Chuck Gerba kwam naar voren dat bepaalde items in je hotelkamer nog minder hygiënisch zijn dan de ander. Tijdens het testen van verschillende items in hotelkamers in Los Angeles, onthulde hij welke artikelen de meeste bacteriën hadden. En die resultaten zijn behoorlijk shocking.

Bacteriën

Terwijl ze ontdekten dat het toilet waarschijnlijk een vergelijkbaar aantal bacteriën bevatten als je eigen toilet thuis, in het in feite de haardroger waarvoor we moeten oppassen. "Normale mensen gebruiken een föhn om hun haar te laten drogen, maar niet alle hotelgebruikers hebben dat idee" legt de microbioloog uit. De onderzoekers vonden bacteriën waarvan ze geen flauw idee hadden waar die vandaan zouden kunnen komen. In ieder geval niet door je haar te drogen. Iewl!

Lees ook: 5 Manieren om je haar sneller te laten drogen

Bron: Instyle Beeld: iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f9cb4470a67b', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });