Ouders ontdekken dat dochter een duister geheim heeft

OMG!

Lees ook

Stuart Connett had een klusjesman ingeschakeld omdat zijn afvoerput verstopt zat. De twee gingen aan de slag in de tuin om alles vrij te maken, maar deden al snel een lugubere ontdekking…

Vuilniszak

Tijdens het werken in de tuin, merkten de twee heren een vuilniszak op. Deze was behoorlijk zwaar, waarna Stuart en de klusjesman nog grapten: "Als het een zak geld is, dan verdelen we de winst!". Toen ze 'm open maakte, wisten ze echter niet wat ze zagen… In de vuilniszak troffen ze een dood baby'tje aan.

De gruwelijke ontdekking leidde de politie al snel naar de dochter van Stuart – Sinead Connett. In eerste instantie ontkende de 29-jarige vrouw alles. Ze wist niets van een kind, ze was niet zwanger geweest en dus al helemaal niet bevallen. Toch wees DNA-onderzoek anders uit. Het kindje was wel degelijk van haar en hij lag al drie jaar in de afvoer in de tuin…

Leugens, leugens en nog meer leugens

Weken later veranderde het verhaal van Sinead. Ze vertelde de agenten dat het de zoon was van een taxichauffeur die haar had verkracht. Dat bleek ook een leugen, dus werd het verhaal wéér anders. Dit keer beweerde ze dat ze het wel had geweten, maar te laat was voor een abortus. Voor de zoveelste keer: leugens… Een arts had haar namelijk doorverwezen naar mogelijke instanties om haar te helpen.

Sinead probeerde haar verklaring daarna nog één keer te veranderen. "Hij was doodgeboren", aldus Sinead. Naar eigen zeggen raakte ze in paniek toen ze in augustus 2013 plotseling beviel van het jongetje. Als bewijs liet ze zien dat ze een draagmand had gekocht, waarin ze het kindje naar het ziekenhuis had willen brengen om hem daar te laten adopteren. Of de verklaring waar is, kon niet worden onderzocht. Het lichaam van de baby had te lang onder de grond gelegen om nog een doodsoorzaak vast te kunnen stellen.

Geheimhouden

Sinead had er ook alles aan gedaan om haar zwangerschap geheim te houden. De gewichtstoename verklaarde ze door te zeggen dat ze kampte met gezondheidsproblemen. Voor de buitenwereld leek ze een gelukkig, jonge vrouw met een goede baan als HR Manager bij Tesco. Met haar vriend Jonathan besprak ze zelfs om samen een kindje te krijgen. Maar niet nu, want eerst wilde ze nog carrière maken.

Uiteindelijk beviel Sinead in de badkamer van hun huis. Joanthan had niets door, aangezien ze zei dat ze veel last had menstruatiepijn voor ze zichzelf opsloot in de ruimte. De navelstreng knipte ze door met een keukenschaar. Het baby’tje woog amper anderhalve kilogram.

Sinead gooide het kindje in de kofferbak van haar wagen en reed meer dan 250 kilometer om hem te 'dumpen' in de afvoerput in de tuin van haar ouders. "Ik wou hen vragen om hulp, maar ik raakte weer in paniek", verklaart Sinead. Ook dat lijkt een leugen, aangezien Stuart en Anne Connett op dat moment op vakantie waren naar Ierland. Dochterlief zou daarvan op de hoogte zijn geweest.

Alsof er niets aan de hand is

Na haar vreselijke daad, pakte Sinead haar leven gewoon weer op. Twee dagen na de bevalling plaatste ze zelfs nog een vrolijke foto van zichzelf op Facebook. Alsof er niets aan de hand was… In november 2016 stapte ze met Jonathan in het huwelijksbootje. Dat terwijl het baby'tje toen al gevonden was en nog steeds in een mortuarium van het kinderziekenhuis lag. Het was pas in juli 2017 dat de rechter dit te horen kreeg en meteen een privébegrafenis regelde. Het kind kreeg toen ook pas een naam: William.

Korte celstraf

Deze week werd de straf van Sinead bekend gemaakt. "Je handelingen waren berekend, je wist wat je deed toen je het lijkje in de afvoerput stak en bedekte", aldus rechter Jeremey Richardson. "Je ging verder met je leven alsof er niets aan de hand was. Je loog tegen iedereen om je heen." De vrouw kreeg een celstraf van één jaar voor het verbergen van de dood van haar zoon.

Lees ook: Real life: 'Op m'n matras zag ik de afdruk van een lichaam'

Laatste nieuws

Zie ook