Grote ophef om Hamsterbollies van Albert Heijn

"Waar zijn jullie mee bezig?"

Lees ook

Van wuppies tot aan moestuintjes: Albert Heijn kent veel successen. Maar waar de meeste klanten normaliter in de rij staan voor de acties, ligt de supermarktketen nu juist onder vuur om hun nieuwste beestjes.

Gevaarlijk

Volgens sommige klanten zouden de Hamsterbollen namelijk enorm gevaarlijk zijn. "Die rare Hamsterbollies zitten vol met kleine plastic(achtige?) bolletjes die dus enorm gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, huisdieren en ook nog eens schadelijk voor milieu. Waar zijn jullie mee bezig?" schrijft Nynka Anna op Twitter.

Kritiek

En ze is niet de enige die er zo over denkt. "Ga je schamen! Onbegrijpelijk dat jullie met een Hamsterbollies-actie komen met balletjes van synthetische stof en gevuld met plastic granulaat waar de oceanen van uitpuilen. Schande!", luidt één van de vele reacties. Albert Heijn heeft inmiddels gereageerd op alle commotie. Zij laten via een woordvoerder weten dat de kritiek niet redelijk is. "De Hamsterbollies zijn veilig. Als ze gewoon gebruikt worden om mee te spelen, kan er niks mis gaan", zo laat Anoesjka Aspeslagh weten.

Wel laten ze weten de kritiek wel mee te nemen voor de toekomst. "Vanaf 2019 zetten we in op duurzaamheid. Veiligheid staat nog steeds voorop, milieu komt daar vlak achteraan. We zijn nu al bezig met de vraag hoe we het gebruik van plastic in verpakkingen en actieproducten als de Hamsterbollies kunnen verminderen. We hebben dus zeker begrip voor de kritiek."

Lees ook: Albert Heijn bonuskaart lifehack gaat viral

Bron: AD Beeld: Twitter, iStock

Laatste nieuws

Zie ook