Science says: van het kijken van horrorfilms val je af

Dat is nog eens goed nieuws.

Lees ook

De één heeft slapeloze nachten na het zien van IT, de ander kan er geen genoeg van krijgen: horrorfilms behoren zeker niet bij iedereen tot het favorietenlijstje. Toch blijkt er ook een bijkomend voordeel te zijn, wanneer je naar een horrorfilm aan het kijken bent.

Inspanning

Je zou het misschien niet verwachten, maar het kijken van films als Saw en The Exorcist en wat kilo’s willen afvallen, blijkt een enorm goede combinatie te zijn. Althans, zo blijkt uit een onderzoek van de University of Westminster. Doordat het kijken van een spannende film onder andere enige inspanning vraagt, verbrand je er volgens het onderzoek ook de nodige calorieën mee.

Testpersonen

Bij de testpersonen werd er dan ook gekeken naar de hartslag, zuurstofgehalte en werd de uitademing van de koolstofdioxide gemeten. Al snel bleek dat zij door allerlei processen hun vetreserves verbrandden en zorgde het verdedigingsmechanisme ervoor dat de bloedsomloop beter liep. Daardoor kon het lichaam weer meer suiker verbranden, waardoor de testpersonen uiteindelijk zo'n 100 tot 184 calorieën hadden verbrand. Aha!

Uitwerking

En dat blijkt niet het enige. Uit een eerdere studie van de Conventry University blijkt dat het kijken van een horrorfilm ervoor zorgt dat het lichaam meer witte bloedcellen vrijgeeft. Uiteraard geldt dat dit bij iedereen anders werkt, dus download nu niet als een gek alleen maar horrorfilms. En wanneer je deze kijkt met een bak chips of popcorn op schoot, kan je het natuurlijk helemaal vergeten…

Lees ook: Zien: trailer Jigsaw jaagt mensen de stuipen op het lijf

Bron: Unilad Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook