Waarom zakken in jeans voor vrouwen zoveel kleiner zijn dan die bij mannen

Aha!

Lees ook

De broekzakken in onze favoriete jeans hebben eigenlijk totaal geen functie. Je kan er geen sleutels, telefoon of portemonnee in kwijt. Useless, dus! Bij mannen is dit vaak wel het geval. NRC zocht uit hoe dit komt.

Meetlint

Dat mannen veel diepere zakken in hun jeans hebben dan vrouwen jeans, blijkt wel als je de meetlint erbij pakt. Bij de spijkerbroek voor vrouwen zijn de zakken zo'n 14,2 centimeter diep, terwijl dat bij mannen ongeveer 23,1 centimeter is. Daarnaast zijn de zakken bij vrouwen ook nog eens 6,5 procent smaller. Aangezien er dus bijna niks in past, is de achterzak vaak nog de enige optie. Maar waarom eigenlijk?

Franse revolutie

Het broekzakkenprobleem is helemaal terug te brengen naar de Franse Revolutie in de achttiende eeuw, toen de mode voor vrouwen flink veranderde. Vrouwen moesten toen namelijk smaller lijken. Kledingzakken waar de dames al hun frutsels in kwijt zouden kunnen, hielp daar niet bij en om te compenseren is daarom ook de handtas geïntroduceerd. Al vinden we dat stiekem niet eens vervelend. Vooral als Primark net een dupe voor de Gucci shoulder bag heeft gelanceerd. Ha!

Lees ook: Deze nieuwe jeans-trend laat maar weinig aan de verbeelding over

Bron: HLN Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook