Het ene ding wat je nog niet wist van Expeditie Robinson

Wow!

Lees ook

Jááá! Vanavond is het eindelijk zo ver. Om half negen zitten we met een flinke bak chips op de bank om weer te kunnen genieten van de avonturen in Expeditie Robinson. Hét programma waar heel Nederland – of nou ja, in ieder geval iedereen bij ons op de redactie – al langere tijd naar uitkijkt. En als trouwe fan zou je denken dat je vrijwel alles over het programma wel weet. But guess what, er zijn nog een aantal verrassende feitjes die zelfs de die hard fans nog niet eens wisten. Komen ze!

Survivor

Jongerenkrant 7Days had de eer om een kop koffie te doen met uitvoerend producent Marjolein van Westerloo, die de krant een paar verrassende én stiekem ook onverwachte feitjes voorschotelde. Zo wist ze onder andere te vertellen dat ook andere landen het programma maken. In de meeste landen is het programma beter bekend onder de naam Survivor. Maar omdat het programma nogal prijzig is om te produceren, hebben alle landen besloten om samen te werken om zo de kosten te kunnen beperken.

Met zijn allen

Dus alle crew plus deelnemers zitten tegelijkertijd op één eiland? Oh, jazeker! In totaal verblijft er zo'n 300 man tegelijkertijd op het eiland, wat voor een hele strakke planning zorgt. Het is namelijk niet de bedoeling dat de Nederlandse kandidaten de kandidaten uit België of Denemarken elkaar continu tegen het lijf lopen. De deelnemers van alle landen kunnen elkaar niet zien, en dat terwijl de deelnemers de proeven slechts half uur na elkaar spelen.

Daarnaast duurt het uitleggen vaak een kwartier tot een halfuur, mogen de kandidaten bij zeer technische proeven vaak even een proefdraaien en worden er elk jaar ongeveer vier deelnemers alsnog afgewezen omdat ze niet door de medische keuring komen. Zo, weet je dat ook weer!

Lees ook: Deze BN'er getraumatiseerd door Expeditie Robinson-deelname

Bron: Amayzine Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook