Aha: waarom laatkomers volgens experts bijna altijd aantrekkelijke vrouwen zijn

You can't help it!

Lees ook

We kennen allemaal wel een vriend, collega of familielid (of jijzelf, ofcourse) die letterlijk altijd te laat komt. Al is het misschien maar tien minuten, deze mensen komen er altijd mee weg. Maar hoe dan?!

Onderzoek

In het kader van 'Internationale Te Laat Kom Dag' ging Editie NL op onderzoek uit. Waarom komen altijd dezelfde mensen te laat en wat hebben ze gemeen? It's a girls thing, volgens psycholoog Jeffrey Wijnberg. Het zijn namelijk vaker vrouwen dan mannen die te laat komen. En dan vooral aantrekkelijke vrouwen kunnen er wat van.

Pretty woman

Waar dat door komt? "Vrouwen die een goede uitstraling hebben, aantrekkelijk en aardig gevonden worden, merken al snel dat ze het te laat komen kunnen maken", vertelt Jeffrey. "Het geeft ze een bepaalde status. Wanneer de geliefde 'Claudia' bijvoorbeeld binnenkomt als de vergadering al is begonnen, wordt het haar niet aangerekend. Ze is een soort koningin die zich meer kan veroorloven dan anderen." Note to self: dat make-up kwartiertje in de ochtend, verkleedpartijtje van een half uur en paniekmoment waar je sleutels nou gebleven zijn, zit gewoon in de aard van het beestje.

Lees ook: Waarom je altijd door je wekker heen slaapt

Bron Editie NL Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook