Gwen van Poorten waarschuwt mensen die dronken achter het stuur stappen

"Ik beloof bij deze plechtig nooit met drank op achter het stuur te kruipen”.

Lees ook

Presentatrice Gwen van Poorten roept in een vorige week gestarte campagne op om nooit met drank op achter het stuur te stappen. Grazia sprak de presentatrice, die zelf bekend staat als party animal.

Hossend met een drankje

"Ik beloof bij deze plechtig nooit met drank op achter het stuur te kruipen”. Dat zei de presentatrice toen ze ambassadeur werd van Join the Pact, de wereldwijde campagne van Johnnie Walker tegen alcohol in het verkeer. Gwen roept al haar fans en volgers op hetzelfde te doen. “Mensen die me volgen, weten dat ik van een feestje hou. Er is deze zomer geen festival of ik ben er wel geweest. Daar zien ze me hossend met een drankje door het publiek gaan.”

Dave Roelvink

Of ze ooit betrapt is op een ‘Dave Roelvinkje’? “Nee. Van jongs af aan is er door mijn ouders ingestampt dat het niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn omgeving gevaarlijk is om met drank in de auto te stappen. Ze stonden erop dat ik de taxi nam, al was het maar voor tien minuten. Wanneer je beschonken op de fiets of scooter zit, maak je óók het verkeer gevaarlijker. Als je uitgaat denk je na twee drankjes dat je de sterren van de hemel kunt dansen. Hetzelfde geldt voor autorijden."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkels ligt.

Tekst: Sigrid Stamkot Beeld: ANP

Laatste nieuws

Zie ook