Grote verandering bij Albert Heijn

Zo fijn!

Lees ook

Het moment is daar: Je kunt nu kassaloos winkelen bij de Albert Heijn.

Kassaloze supermarkt

Bij de Albert Heijn in het Amsterdams Medisch Centrum (AMC) en de AH to go bij het metrostation op Amsterdam CS hoef je voortaan niet meer in de rij te staan om je boodschappen af te rekenen. Dit kun je voortaan gewoon zelf doen!

Om kassaloos te kunnen winkelen bij de supermarkten, heb je een speciaal pasje nodig waar een geldbedrag op staat. Dat pasje kun je bij het kaartje op het schap scannen en dan wordt het bedrag automatisch afgeschreven. Het is ook al mogelijk met een Android-telefoon. iOs, Windows en andere besturingssystemen volgen later.

Lees ook: Albert Heijn-dief gaat viral met bizarre actie

AH to go

De supermarktketen is al een tijd bezig met de voorbereidingen. Op lange termijn wil Albert Heijn de ongeveer tachtig AH to go's allemaal kassavrij maken. Voorlopig blijft de normale manier van afrekenen, ook nog mogelijk.

Systeem

Kassaloos winkelen is voor het eerst mogelijk in Europa. Het systeem is vergelijkbaar met de kassaloze Amazon Go-winkels in de VS, vertelt een woordvoerder. De betalingen van AH to go gaan via CM.com, een platform voor betalingen, berichten en bellen.

Bron: Lindanieuws Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook