Ophef over nieuwe manier van jureren HNTM

Wat vind jij?

Lees ook

Gisteren was de vierde aflevering van Holland's Next Top Model. Ook al blijft dit programma een guilty pleasure op de maandagavond, veel kijkers moeten toch nog wennen aan het nieuwe seizoen en dan met name hoe de jury beslist wie de wedstrijd moet verlaten.

Shoot

De modellen deden gisteren een shoot in de woestijn. Op deze toffe locatie moesten de kandidaten zich van hun beste kant laten zien voor de lens van Nigel Barker. Bij de een ging dat helaas wat minder goed dan bij de ander.

Lees ook: Waar iedereen het over heeft na tweede aflevering HNTM

Naomi won de catwalkles die ze kregen van model coach Paultje. Zij kreeg een kwartier de tijd met Nigel Barker, en kon hem alles vragen wat ze wilde weten. Ondanks alle tips die ze kreeg, was haar foto niet heel sterk. Net als die van Bart, Ramanda en Cecilia.

Stemmen

Bij het nieuwe seizoen gaan de stemmen anders dan dat we gewend zijn. De jury beoordeelt de kandidaten individueel en geven een "ja" of een "nee" stem. Die stem baseren ze op de foto, maar ook op de motivatie en houding van de modellen. Degenen met de meeste "nee" stemmen moeten terugkomen bij de jury.

Uit die drie kandidaten die het minst gepresteerd hebben, beslist de jury wie er weggaat. Maar wat kijkers niet snappen, is waarom degene met de meeste "nee" stemmen niet weggaat. Waarom eerst stemmen uitdelen en daarna nogmaals de foto's beoordelen om te beslissen wie de wedstrijd moet verlaten?

Gisteren besloot de jury dat de unieke Ramanda uit de wedstrijd ligt.

Beeld: HNTM

Laatste nieuws

Zie ook