Oeps: weer terug naar je ex gaan, kan schadelijk zijn voor je gezondheid

Oops...

Lees ook

Sta je op het punt om de relatie met je ex nog één laatste kans te geven? Misschien ga je er anders over denken na het lezen van dit onderzoek. Het is namelijk gebleken dat het slecht is voor je mentale gezondheid…

Eén enkele break

Een enkele break in de relatie is niet waar we het over hebben. Sterker nog, voor sommige koppels is het juist positief om een tijdje uit elkaar te zijn. Dit kan de partners helpen om te realiseren hoeveel waarde ze eigenlijk hechten aan de ander. Ze beseffen dat de relatie meer waard is dan ze dachten en tonen meer toewijding en affectie.

Lees ook: Dit is de snelste manier om over je ex heen te komen

Knipperlichtrelatie

Maar als dit te vaak gebeurt, brengt het nadelen met zich mee. Een studie van de University of Missouri laat zien dat het mentaal schadelijk voor je kan zijn om een knipperlichtrelatie te hebben met je partner. 60 procent van de volwassenen heeft een aan-uit relatie meegemaakt. Het onderzoek suggereert dat dit soort relaties gekoppeld kunnen zijn aan misbruik maken van elkaar en slechte communicatie.

Welzijn in gevaar

Na een analyse van meer dan 500 deelnemers die momenteel in een relatie zitten, vonden de onderzoekers een verband tussen knipperlichtrelaties en psychische aandoeningen als depressie en angststoornissen. Kale Monk, assistent-professor aan de University of Missouri, vertelt dat koppels die zich in een soortgelijke situaties bevinden, de nadelen vaak onderschatten. “Mensen die vaak uit elkaar gaan om vervolgens toch weer bij elkaar te komen, moeten goed nadenken over de reden achter deze terugkerende break-ups. Als partners zelf het patroon inzien, kunnen ze de nodige stappen nemen om hun relatie te onderhouden of te beëindigen. Dit is essentieel voor hun welzijn,” aldus Monk.

Bron: Marie Claire Beeld: Getty

Laatste nieuws

Zie ook