GTST-fans zijn woedend en wel hierom

Ai!

GTST heeft er sinds kort een nieuwe verhaallijn bij. In de soap lijdt Marieke, die gespeeld wordt Lidewij Mahler, aan frontotemporale dementie. Volgens veel fans geeft de soap totaal geen realistisch beeld weer van deze vreselijke ziekte.

Onjuistheden

Ervaringsdeskundige Margreet vertelt aan de Telegraaf welke dingen er allemaal niet kloppen aan het ziektebeeld dat GTST laat zien. "Het is een goed initiatief om aandacht te besteden aan dementie en vooral deze vorm. Maar door de vele onjuistheden klopt het ziektebeeld niet. Mensen met deze ziekte beseffen niet dat ze ziek zijn, zij zijn zich hier totaal niet bewust van."

Lees ook: Zien: deze bekende actrice krijgt rol in GTST

Het karakter uit GTST Marieke de Moor is dat juist wel. Zij geeft nadrukkelijk aan vergeetachtig te zijn en dat is niet realistisch volgens Margreet.

Reactie

Producent van de soap Rohan Gottschalk van GTST betreurt het enorm dat de FTD-lotgenotengroep zich niet herkent in het ziektebeeld van Marieke de Moor. "Het is heel vervelend dat mensen hier zo boos op reageren. We hebben het personage Marieke als patiënt zo natuurgetrouw mogelijk proberen neer te zetten. Het is zeker niet de bedoeling om patiënten en hun naasten te schofferen."

Bron: Telegraaf, Beeld: ANP

Laatste nieuws